lauantai 30. huhtikuuta 2016

Kallista supistelua

Ei tee lepoloma hyvää kukkarolle, ei. Kun sitä on parisen viikkoa ollu kotosalla, eikä oikein voinut mitään touhuilla, tuli sohvalta käsin perehdyttyä äitiys- ja vauvatarvikkeiden ihmeelliseen nettimaailmaan. Olen selannut eri lastentarvikeliikkeiden loppumatonta vaunuvalikoimaa ja käyttäjien kokemuksia. Olen perehtynyt turvakaukaloiden luokituksiin ja turvallisuustesteihin. Ihmetellyt kestovaippojen erilaisuuden yltäkylläisyyttä harsojen origamitaitoksineen. Selannut tori.fi tarjontaa ja tehnyt kauppoja.

Ruskovillan silkkimyssy
Päivät tuovat tullessaan helposti jotain uutta. Postilaatikkoon kolahtaa kauniisti pakattu kirje sisällään uudenveroinen Ruskovillan silkkimyssy. Matkahuolto piippaa kännykkään merkiksi naapurikylän noutopisteeseen saapuvista paketeista. Zalando on lähettänyt muutaman äitiysvaatteen, joiden kiristämätöntä leikkausta supistusherkkä kohtuni kiittää. Keravalta on saapunut huolellisesti pakatut Britaxin matkarattaat, jotka riskillä ostin näkemättä. 
Mekkosia koossa 62-68
Sovin Eiran kanssa, et kirppistelyreissullaan hän käy kaupungista noutamassa lunastamani Eisbärchen Pikkujääkarhupussin Kimalaisen syksyisiä automatkoja lämmittämään. Samalla koukkaa Matkahuollon kautta. Selailen, ostelen, siirrän rahaa yksityisille myyjille tai vingautan Visaa. Tavaraa tulee. Ei paljon, mutta tulee kuitenkin. Eira huolehtii Kimalaisen vaatelaatikoiden täyttymisestä mitä suloisimmilla löydöillä.

"Onko liian aikaista?" vanhempani varovasti huolehtivat. Käymme keskustelun keskoshoidosta, ennusteista ja menettämisestä. Kaksospojista, jotka 30viikon kinttailla menehtyivät äitini kohtuun jouluna -78. Peloista, jotka kytevät niin meidän vanhempien kuin isovanhempienkin mielessä. Tunnen syvää myötätuntoa vanhempiani kohtaan. Siinä missä minä jännitän Kimalaisen puolesta, he kantavat kaksoistaakan; käyvät läpi jälleen menetyksen tunteet ja jännittävät sekä oman lapsensa, että tulevan sukupolven puolesta. Emme ole yksin, jännitämme yhdessä. Ja tulemme lopputulokseen, ettei kaikkia hankintoja kuitenkaan voi venyttää syntymään asti. Ennen sitä mikään ei ole varmaa. Jos sen jälkeenkään.. Täytyy uskaltaa, täytyy nauttia. Varovasti olen niin alkanut tehdä. Ajatella loppukesää, puhua vauvasta. Toivoen että hän viihtyisi vatsanpuolen yksiössään vähintään mittumaariin asti.

Supistukset ovat liientyneet, kipeimmät jääneet pois. Niin kivuttomia kuin kivisteleviäkin on edelleen, joskin parin viikon levon jälkeen vähemmän. Lääkityksen purku ei onnistunut kaavaillulla tavalla, joten pienellä annoksella jatkan. Päivän mittaisen koeponnistuksen tein töihin eilen, ensi viikolla on huima 3 päivän putki, jonka jälkeen puolentoista viikon kesäloma. Nämä hajanaist työpäivät ajattelin selvitä, tai ainakin kokeilla. Turvallisempi kokeilu kuin palaaminen suoraan täysiin työviikkoihin.

Aamun filttipiknik
Kotona kevätaurinko paljastaa totuuden ikkunoiden puhtaudesta. Kasvimaasta nousee rohkeimpia rikkaruohoja. Maa on perkaamatta, istutukset hankkimatta. Terassi ja pihakalusteet odottavat vuosihuoltoa. Kesävaateprojekti on kesken, Kimalaisen tarvikkeille tilan raivaaminen alkutekijöissään. Karvapallot liukuvat ilakoiden pitkin lattioita. Takapihan terassilla nautitun vappuaattoaamiaisen jälkeen simasuuni odottaa lounaan korvaavaa munkkivuorta. Sohvan sopukoista koitan ummistaa silmäni tekemistä odottavilta askareilta. Sormet syyhyävät jo. Joko pian pääsisi takaisin rytmiin? Voisi rohkeasti haistella kevättä kodin seinien ulkopuolella ja huolettomammin tarttua tehtäviin, puuhastella kotiakin hiljalleen kesäkuntoon. Se olisi tervetullutta - ainakin kukkaron puolesta ;)

5 kommenttia:

 1. Minkälaisiin matkarattaisiin päädyit(te)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viimevuotisiin Britaxin B-agile 4:iin, jonka runkoon saa mukaan tulleilla adaptereilla kiinnitettyä kaavailemamme Britax Römer Baby-Safe plus SHR II -turvakaukalon. Liikutaan paljon autolla, joten kokoontaittuvuuden, helpon mekanismin ja 8kg painon perusteella päädyttiin agileen. Ketteryyden ohella rattaissa on myös kokoa ja tukevuutta sekä vaakatasoon asti laskeutuva selkänoja, jos vaikka vastasyntyneisyysaikana haluaisi pehmytkopassakin lasta reissussa kärrytellä.

   Punnittiin 4-pyörä-agilen ja -motionin välillä, mut niiden väliset ominaisuudet ei matkarattaissa olleet meille niin merkityksellisiä, että olisivat kuroneet hintaeroa kiinni.

   Poista
  2. Tulipa vielä mieleen, kun eilen B-Agile 4 -rattaita hypistelin eilen kaupassa, että miten helposti ratasosa vaihtuu kaukalon adapteriin ja kaukaloon? Emme kaupassa alkaneet vielä kyselemään näistä sen enempää, mutta päällepäin katseltuna ratasosa näytti olevan aika monella remmilla ja kiinnikkeellä rungossa kiinni. Onko siis mahdollista vaihtaa kaukalosta rattaaseen "lennosta" vai vaatiiko se enemmän puuhastelua?

   Poista
  3. Katselinpa sitten videoita Britaxin sivuilla: istuinosaa ei irroteta (tarvitse irrottaa) matkasysteemin (kaukalo tai koppa) kiinnittääkseen. Kätevän näköinen systeemi myös muissa Britaxin muissa rattaissa.

   Poista
  4. Jes, juuri näin. Kaukalo on tavallaan "rattaiden sylissä" ja kasataessa rataskangas taittuu tiiviisti rattaiden sisään. Halutessaan sen saa kyllä poiskin availemalla ne remmit/tarrat/vetskan. Me ajateltiin et ehkä irrotellaan kankaat kaapin suojiin esim. ihan alussa kun vastasyntynyt matkaa kuitenkin kaukalossa. Katsotaan :)

   Ainoo miinus minkä äkkiseltään keksin on, et hommaamassamme Agilen perusmallissa jalkaosa ei nouse suoraan, vaan makuuasennossa isomman lapsen jalat retkottaa helposti vähän alaspäin. Se vissiin on ongelma aika monissa matkarattaissa. Plus-mallissa tämä on huomioitu :)

   Poista

Ilahdun, jos jaat ajatuksesi ja jätät kommenttisi :)