maanantai 10. heinäkuuta 2017

Nyt on kiire. Eiku..?

Raksan eteneminen on kuin aaltoliike. Ensin tehdään kiireellä. Ja sit; ei mitään. Viime viikon ma-ke rakennettiin terassien tukirakenteet ja laitettiin aluskatteet paikoilleen. Ajatuksella, et hopi hopi, vesikate asennetaan to-pe. No eipä asennettu. 

Etuterde. Kattolyhdyn ikkuna jää räystään katveeseen.

Kodarin katos.

Takaterde.

Muutaman päivän viivytys ei tässä kohtaa haitannut, sillä otsalautojen asennuksen jälkeen me viimein päästiin maalaushommiin. Nyt on kiikuttu telineillä ja kierretty tupaa ja tallia kahteen otteeseen. Olikin aika paljon helpompaa maalailla otsiksia valkoiseksi nyt kun ei tarvinnut varoa tai peitellä tummia kattorakenteita. Jos ei kattoa tule huomennakaan, päästään viimeistelemään loputkin. Sellainen lieveilmiö tästä tuli, et maalauksen makuun päästessä alkoi kaivata julkisivua. Nyt kun olis vielä kelejä, niin mieluusti paneloinnin näkis jo seinässä..


Viime keskiviikkona pyörittiin työnjohtajan ja KVV-IV-vastaavan kanssa tontilla. KVV-IV oli tyytyväinen. Mä reklamoin pikkuasioista. Yksi sähköpistoke on väärässä paikassa, toinen puuttuu. "Haittaako jos terassipilarit on 8cm liian lyhyet.?" Joo haittaa. Ja kattolyhdyn ikkuna on liian korkealla, haluan et korjataan. Harmitti itteäänkin, mut kun priimasta maksaa, niin eiköhän ole sitä oikeus pyytää. Reklamaatioihin suhtaudutaan hyvin. Ne kuullaan ja luvataan asiallisesti korjata. Nyt vain odotankin miten asia etenee käytännössä.

Yksi veikeä murheenkryyni on ollut valun hionta. Valettuun betonilattiaan nousee hyvin nopeasti liimakerros, joka tulisi hioa pois. Sementtiliiman poisto nimittäin edistää kuivumista ja kosteissa tiloissa edesauttaa pinnotteen kiinnittymistä. Tätä hiontaa vastaavamme kysyi timpureilta ja Sievin työnjohtajalta jo edellisviikolla. Vähän harmitellen, ettei lattiaa ole hiottu ennen sisäseinärunkoja. Hionta lattiakoneen näköisellä härvelillä olisi nimittäin ollut helpompi tehdä kun A.valu on melko tuore ja B.ennen sisäseiniä kun lattia on yhtä alaa.

Hionta luvattiin Sieviltä hoitaa viime viikon loppupuolella. Meitsit oli siivousasemissa (kun siittä tulee aikalailla hienojakoista pölyä). Pe puolilta päivin kysyin hionnan perään. Vastaus: viimeistään lauantaina. Sunnuntaina puolilta päivin kun mitään ei ollut tapahtunut, mulla petti pinna ja kävin rautakaupasta hakemassa hiomakiven. Alkoi nimittäin näyttää siltä, et takan muuraus on tulossa maanantaina ja lattia jää sen alta hiomatta. Toiset sanoo, ettei liimaa tarvitse poistaa, eikä sillä raskaan takan alla ole merkitystä. 


Ennen ja jälkeen hionnan
Koska kuitenkin koko valun pinta on suunniteltu hiottavaksi, halusin liiman rikki myös takan alta (jossa valu on paksuimmillaan). Käsipelillä sitten hinkutettiin takan ympäristö puhtaaksi. Hiomakivi oli karkeudeltaan C16, eli melkoisen karkea. Siittä huolimatta oli aikamoista nitkutusta saada kivi näkymään vaalean liimakerroksen alta. Siihen sai sopivasti purettua harmitusta.

Iltamyöhällä kun oltiin maalaamassa, toi timpuri hiomakoneen tontille. Hioi lisää takan seudulta ja sanoi että maanantaina jatkuu. Noh, ei jatkunut. Eikä tullut takkakaan. Tai tekijä tuli, mutta ei päässyt töihin kun takan taakse tuleva seinälevy puuttui. Nyt on levy paikoillaan ja muuraria odotellaan huomiseksi. Tontilla häntä oottaa takkatarvikkeet ja muurausta varten toimittamamme vesi.


Hionta on edelleen mysteeri. Jännä, ettei tätä saada tehtyä vaikka märkä valu voi hidastaa koko projektia. Ärsyttävästi asia hiertää kuin kivi kengässä. "Kantelin" vastaavallemme. Jospa ois joku keino saada iso pyörä - tai tässä tapauksessa hiontalaikka - pyörimään. 

2 kommenttia:

  1. Aarh. Kylläpä nyt tihkaisee useamman asian kanssa. Toivottavasti kaikki tulee asianmukaisesti kuntoon mahdollisimma pian.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just kun pääsin purnaamaan, niin tiistaina lattia hiottiin. Kuten muurattiin takkakin. Keskiviikkona kattopojat kurvasi pihaan ja maalämpötoimittaja kyseli et koska saa pumppua tulla asentaan. Joten saas nähdä mitä kaikkea ehtii tapahtua ennen ku viikko on pulkassa.

      Poista

Ilahdun, jos jaat ajatuksesi ja jätät kommenttisi :)