torstai 7. heinäkuuta 2016

Gudi-gudi-pägit

Niin pitkälle kun mielikuvani kantaa, ovat tuoreet perheet saaneet (ainakin Tyksin) synnytyssalista mukaansa Liberon tai Pampersin vauvalaukun. Muistan miten suurena määränä saapuneita laukkuja purettiin varastohuoneen laatikoista käytävän hyllyyn, josta vaipan valmistajan lahjus oli helppo napata synnytyshuoneeseen vietäväksi äidin syödessä välipalaa ja läheisen kylvettäessä vauvaa. Sittemmin lilat, keltaiset ja kirkkaan vihreät vauvalahjalaukut ovat näppärän kokonsa ja kestävän materiaalinsa johdosta saaneet ansaitun aseman katukuvassa. Ne ovat roikkuneet vaunujen kahvoissa ja pikkulasten leikeissä.

En tiedä missä vaiheessa laukkujen jakaminen loppui. Ehkä samoihin aikoihin kun synnytyksen jälkeinen välitön kylvetys. Tarkkaa syytäkään en muista. Liekö markkinavoimalaeilla näppinsä pelissä. Nykyään laukkuja ei kuitenkaan enää jaeta. Libero-kassin voi ostaa isompien K-kauppojen hyllyltä 10€ hintaan.
Tai sitten rekisteröitymällä kilpaileviin vaippakerhoihin, gudi-gudi-pägit on mahdollista lunastaa ilmaiseksi. "Ooh, ilmaiseksi!" Kuullessaan tämän Eira irvisti; "Sellasta vihreää pupukassia me ei taatusti raahata missään ihmisten ilmoilla." Tosikko ;) Minua kiinnosti pakkausten nykyinen sisältö, joten eräänä valvottuna aamuyönä uhmasin Eiran puistatusta ja rekisteröidyin niin Pampers- kuin Libero-kerholaiseksi. Tasapuolisuuden ja vertailun vuoksi.

Pampers-kerholaisena sain välittömästi sähköpostiini kupongin, jolla BabyBox oli mahdollista noutaa lähimmästä Lastentarvike-liikkeestä. Pahvisen boxin kotiuduttua perkasimme sen sisällön.
Mukaan oli tullut
- Fisher Pricen lituska, pehmeäkantinen vauvavuoden kirjanen
- me&i kuolalappu
- Lindexin vauvasukat, koko 13-15
- ison nenäliinan kokoinen liina orgaanista puuvillaa, Folksam
- Pampersin puhdistuspyyhepaketti (12kpl)
- 7 vaippaa 2-5kg vauvalle ja 4 vaippaa 3-6 kiloiselle
- pikkupullo Eucerinin Bath & Shower öljyä
Markkinointilippulappua oli - noh - tarpeeksi, mut se lienee tarkoituskin. Paketti sinällään oli ok. Todennäköisesti melkein kaikki tuotteet pääsevät aikanaan kokeiluun ja käyttöön. Joskin Folksam-liinan funktio jäänee vähän mysteeriksi ja vauvavuonna täytettävä kirjanenkin saattaa löytyä muualta.

Liberon ilmaispägi antoi odottaa itseään. Rekisteröitymisen jälkeen jäin odottamaan kuponkia, joka luvattiin toimittaa postitse muutamaa viikkoa ennen laskettua aikaa. Äitiysloman alettua kuponki napsahti luukusta ja noudimme laukun lähimmästä Citymarketista. Laukun sisältö oli muistikuvistani ohentunut, eikä mukana enää ollut mm.kovakantista lastenkirjaa. 
Vihreän kestäväkankaisen laukun (josta pupulogo olikin jäänyt pois) uumenista paljastui sen sijaan
- värikäs vaunulelu
- pienet pullot Liberon Baby Wash pesunestettä ja vauvaöljyä
- hajusteettomia puhdistuspyyhkeitä (20kpl)
- pieni yhdistelmäpaketti Liberon Touch ensivaippoja (5x 2-5kg + 9x 3-6kg)
- hoitovinkkikirjanen
Äitiäkään ei oltu unohdettu, sillä mukana oli myös
- liivinsuojukset
- pikkuhousunsuoja
- paketillinen Libressejä. 
Kaivelin kassin pohjaa, enkä hämmästyksekseni löytänyt mainoksia. Kunnes tajusin, että ne oli upotettu lahjakkaasti vauvan hoito-ohje-kirjaseen. Syväanalyysia kirjasesta en tehnyt, sillä kaikenlaiset oheisoppaat tulee helposti vain silmäiltyä läpi. Otsikkotasolla sisältö on ihan-jees-perussettiä, jota löytyy useammastakin tuutista.

Sama juttu Libero-laukun sisällön kanssa; hyvää perussettiä. Kaikki tuotteet tulevat taatusti kokeiluun/käyttöön ja riittävät ensitarpeiksi. Muuten kun on alustavasti ajateltu osin kestoilla (niin liivinsuojuksissa kuin vähän myöhemmin vaipoissa) ja vauvan pesutkin hoitaa kotioloissa vedellä ilman ylimääräisiä pesuaineita, niin noista gudi-gudi-pägien näytepakkauksista saa riittävän hyvin kuvaa siitä mikä miellyttää sekä mitä ja minkä verran kutakin tuotetta kannattaa mahdollisesti jatkohankkia.

2 kommenttia:

  1. Yllättävän paljon noissa on ihan käyttökelpoista tavaraa. Olen aina luullut, että nuo on täynnä pelkkää mainoskrääsää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä, sisältö oli ihan positiivinen yllätys :) Näytekoossa ja määrässä luonnollisesti kaikki, mut mieluummin esim. nuita pikkupulloja käyttää kun kaupasta täyden satsin ostaa, jos sit kuitenkaan ei miellyttäis.

      Poista

Ilahdun, jos jaat ajatuksesi ja jätät kommenttisi :)