maanantai 23. marraskuuta 2015

Plasebotuntemuksia

Tuntemuksia, niitähän tuntee kun oikein tunnustelee. Vähän sama kuin horoskooppien kanssa. Aina kolahtaa, kun valikoiden tulkitsee. Siksipä keräilin piinakyttääjän legendoja ja mahdollisia syitä omien tuntojeni takana.

Tuhruvuotoa muutama päivä inseminaation jälkeen: Inssikatetri on tmp:n yhteydessä ärsyttänyt verekästä kohdunkaulakanavaa aiheuttaen pientä vuotoa, joka sittemmin tihrutti pois.

Menkkamaista jomottelua n.viikko inssin jälkeen: Edelleen; kohtuun on "tunkeuduttu", joka voinee aiheuttaa supistelua. Tuntemuksia ei välttämättä ole sen enempää kuin normaalikierrossa, mut nyt niihin kiinnittää huomiota. Mietin jo lievän tulehduksenkin mahdollisuutta sillä olinhan tavoilleni uskollisena avantosaunalla pari päivää inssin jälkeen.

Valkovuoto: koskaan ennen hedelmöityshoitoja en ole vuotoja seuraillut. Nyt määrä vaikuttaisi tavallista runsaammalta (=sitä ylipäätään on). Lääkitykselläkin sormensa pelissä kierron hormonimuutoksiin.

Jano?: pari viime kuuta oon pyrkinyt juomaan tavallista enemmän. Kroppa alkaa tottua lisääntyneeseen nesteen kiertokulkuun.

Lisääntynyt virtsaamisen tarve: olemassa tässä vaiheessa yksi - ja vain yksi - syy. Lisääntynyt juominen. Öisin se, et satun oleen hereillä.

Väsymys: nukkunut huonosti. Keskimmäinen kissa sairastaa, joten sekin valvottaa öisin.

Liikuttumisherkkyyttä: Väsynyt, liian vähän unta.

Nippailua alavatsalla: ilmakupla eksyksissä. (Kuplia on poikkeuksellisesti tuntunut riittävän.)

Vilunväreet ja vilutus: Marraskuu. Kylmä ja kolea. Aina viluttaa.

Lämpö asteen verran tavallista korkeampi parin viikon ajan: voinee johtua mistä vain. Marraskuusta. Töissä jylläävästä flunssa-aallosta.

Hengästyminen portaissa: duunin huono sisäilma, remppapöly ja mahdollisesti tuloaan tekevä infektio.

Päänsärky: huonosti nukutut yöt ja hampaiden pureminen unissaan.

Raudan maku suussa: vanha putkisto, veden laatu. Uusi GumProtection hammastahna, johon ikenet reagoi. Öinen pureminen.

Etova olo aamulla: tyhjään mahaan vesilasi ja tuhti satsi vitamiineja. Kiertää vähemmästäkin, oireillut ennenkin.

Rintatuntemukset voi passata. Niitä ei ole, tässäkään kierrossa.

Summasummarum: lämpöä lukuunottamatta oireita tuskin on sen enempää kuin tavallisesti. Nyt havaittuihin tuntemuksiin ei välttämättä kiinnittäisi huomiota, ellei mieli olisi odottavana varpaillaan. Usein ensimmäisten aktuellien "oireiden" joukossa on kuitenkin se kuukautisten poisjäänti ja siellä asti ei vielä olla.

Niinpä. Jännää, miten tämäkin 2 viikon odotus on kulunut. Ensin ei odota, tekee muuta. Sit odottaa enemmän, malttamattomana. Yht'äkkiä, testipäivän lähestyessä, mieli muuttuu. Ei teekään mieli testata. Sitä negaa. Venyttää testiä loppuviikkoon. JOS sinne asti pääsee. Todennäköisempää on varautua huomenna jo siteellä ja tunnustella jokaista lirahdusta. Lh-piikin mukaisesti kierto olisi nimittäin jäämässä lyhyeksi, jolloin vuoto alkaisi parin päivän sisällä enikeis..

8 kommenttia:

 1. Kuulostaa hyvin tutulta. Toivottavasti oireet osottautuu niiksi mitä on toivonutkin! :D

  VastaaPoista
 2. Toivotaan kovasti positiivista tulosta sitten kun pääsette testaamaan! Mulla tämä 2 viikon odotus on kulunut superhitaasti tällä kertaa. Yhtenä päivänä sanoin Mintulle, että kohtahan tämä odotus on jo hyvinkin puolessa välissä, ja sitten alettiin laskemaan että olikohan kyseessä kolmas päivä inseminaatiosta :D Ja liikuttumisherkkyydestä kärsin täällä minäkin, ja etenkin kaikki lapsiin ja vauvoihin liittyvä saa heti silmät kostumaan, vaikkei ymmärtääkseni minulle pitäisi tulla näitä oireita :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Odotuksen hitaus ja myötätuntoliikutus. Mimmonenkoha myötätuntovuoristorata sit on eessä, kun plussat saatte ruutuun ;) Malttia ja tsemppiä, pidetään teil peukkuja ens viikon testeihin!

   Poista
 3. Samoja tuntemuksia täällä, paitsi rintoja myös pakottaa (kuten aina myös ennen kuukautisia). Tsemppiä odotukseen! Meillä testipäivä sunnuntai, mutta kuukautiset alkaa varmaan perjantaina.

  VastaaPoista
 4. Mua jännittää teidän testitulos melkein enemmän kuin oma piina-aika. Olen ainakin vielä ihan zen. Tsemppiä sinne!

  Allekirjoitan täysin lähes jokaisen noista listaamistasi oireista ja myös sen, että todennäköisesti samoja tuntemuksia on joka kierrossa, mutta niihin ei vain ole kiinnittänyt mitään huomiota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Kiitos tsempistä! Sijaisjännitys johtunee siitä, et rintarinnan-tahdissamme mun testipäivä osu tällä kierrol aiemmin? :D Noh, tulospuoleen saadaan näillä näppäimillä täällä selvyyttä, joten sit voidaan alkaa jännittää tein testipäivää. Tsemppiä loppumetreille!

   Poista

Ilahdun, jos jaat ajatuksesi ja jätät kommenttisi :)