perjantai 7. heinäkuuta 2017

Kipin kapin inseminaatioon

Suunnitelman mukaan heinäkuun follikeliultra oli varattu eiliselle. Ajatuksella, että viikonlopun lähetessä voidaan pistää irrotuspiikki, jos LH-testi näyttää negaa. Keskiviikkona LH-piikki hyppäsi puskasta. Aamulla liuskatesti näytti plussaa, CB tyhjää ympyrää. Soitto klinikalle.

Mietittiin josko torstaina aamulla tehtäisiin uä ja iltapäiväksi varatulla ajalla inssi. Tai sit varattu iltapäivän folliaika voidaan riskillä vaihtaa suoraan inssiksi. Päädyttiin jälkimmäiseen. Illalla hymynaama paistatteli CB:ssä.

Torstai-iltapäivällä meitä vastassa oli mun lääkäri viime hoidoilta. Toimenpide meni kivuttomasti ja hyvin. Inssi tehtii samalla luovuttajalla. Olkikin oli entisenlainen. Ennen pesua siittiöitä oli 48milj/ml. Pesun jälkeen määrä romahti kun sulatuksessa kärsineistä huonot singottiin pois. Primaa jäi jäljelle 6.8 milj/ml, josta liikkuvia 64%. Vilkkaasti eteenpäin liikkuvaa löytyi 42%, joten 0.5ml oljessa se tarkoittaa 1.5milj. Joskus olemme kuulleet huimempiakin lukuja, mut eihän todellisuudessa tarvita kuin yksi voittaja. Meille tunnetusti tavara on toiminut, joten olkapäälläni istuva skeptikkokaan ei jäänyt arvuuttelemaan lukeman suuruutta tai pienuutta. (Onnistumistsäänssit kun puitiin viime hoidoilla läpi ja niiden tulos ei juuri rohkaise..)

Inssin jälkeen tehtiin vielä ultra, jossa näkyi reilu 8mm limakalvo. Toivoimme näkevämme follin ja osuvamme ajoituksen kanssa siltä osin nappiin. Yllätykseksi huomattiin munasolun jo lähteneen ja rakkulan luhistuneen. Hämmentävän nopeaa.. jo 16h LH-digiplussan jälkeen.

Nää kypsymis- ja luhistumisajathan on yksilöllisiä. Silti tyhjentynyt näkymä jotenkin yllätti kun kyseessä oli kp12. Gelee Royale on ollut käytössä eiliseen asti ja jotain tuntemuksia se on lisännyt. Nippailuja oli jo keskiviikkona ennen hymynaamaa. Toivon mukaan munasolu ei kuitenkaan silloin aloittanut matkaansa. Muuten siittiöt saapunevat tyhjille menomestoille.. Jotenkin takapuoleen on jäänyt olo, että follin ollessa vielä paikallaan ennuste onnistumiselle olisi ollut parempi. Ohitettu h-hetki hivenen madalsi tunnelmaa. Realisoi toiveita. Ei tokikaan kirves vielä kaivossa ole. Parin viikon päästä selviää miten kävi. Toivoa sopii aina :)

6 kommenttia:

 1. Raskautuminen on aikamoista arpapeliä, siltä ainakin tuntuu... toisilla tärpännyt paremmin juurikin tuossa teidän tilanteessa ja toisilla taas kun folli ollut kiinni. Toivotaan parasta ja tsemppiä jälleen piinapäiviin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivotaan :) Totta turiset. Itselläkin aikanaan oli 2 follia; toinen ehjä, toinen puhjennut. Koskaan ei tiä kumpi niistä pääsi perille asti.

   Poista
 2. Tsemppiä sinne <3
  Täällä jännätään parasta toivoen teille!

  Saanks muuten kysyy että käytättekö saman luovuttajan siittiötä vai erin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Meillä on sama luovuttaja. Lähtökohtaisesti toivotaan lapsille myös biologista sidettä, joka sitten tulee luovuttajalta kun synnyttäjä on eri. Luovuttajasta tehtiinkin sisarusvaraus kun ensimmäinen raskaus oli yli 12 viikkoa. Samaa on jäljellä vielä 7 olkea. Toivottavasti jollain niistä tärppää :)

   Poista
 3. Oi, jännittävää. Onnea matkaan ja kärsivällisyyttä piinaviikkoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Luulen et piinasta selvitään aika vähällä. Eira ottaa melkeimpä kaikki asiat mua rennommin ja mulla parille ens viikolle sen verran paljon muuta stressattavaa et tän pyöriminen jäänee vähän taka-alalle..

   Poista

Ilahdun, jos jaat ajatuksesi ja jätät kommenttisi :)