lauantai 9. kesäkuuta 2018

Taaperon elämää

Niin se kasvaa meidänkin pikkuinen. Nyt on jo ensimmäinen kausi päiväkotia takana. Hoitotädeille on sanottu kesäheipat ja jääty kotiin pariksi kuukaudeksi lomailemaan. Taava nauttii täysin rinnoin. Hänestä parasta on äitien, mummun ja ukon seura.

Arki pyörii samassa päiväkodin luomassa rytmissä kodin, puiston ja mukkilan välillä. Lisäksi liipustetaan maailmalla, syödään ja nukutaan (hän nukkuu) matkan päällä. Yhdessä on kiva tehdä mitä vain. Yksin ei useinkaan huvittaisi mitään. (Paitsi ne äidin mielestä tyhmät youtube-videot jossa lauletaan korvamatoa "daddy finger, daddy finger, where are you.." Tiedättekö? Grrr.. Meillä on puhelin entistä tiukemmin kokonaan pannassa.)

Tässä kevään taittuessa kesäksi, puolentoista ja kahden ikävuoden välillä pienen ihmisen persoona alkaa värittyä uudella tavalla esiin. On ymmärrystä, muistia, taitoa ja tahtoa. Arjessa parasta on:

Kirjat. Kirjoista Taava tykkää melkeinpä kaiken näköisinä ja kokoisina. 


"Pii,piiii!!" Piirtäminen ja askartelut.


Vauvanuket ja kotileikit äidin vanhassa leikkimökissä. Erityisen täsmällinen nuori emäntä on siitä missä aikuisen kuuluu istua kun hän tarjoilee kaffia.


Ulkona otetaan "pyä-ä" ja mennään puistoon. Siis Men-nään. Jos aikuinen ei ole lähdössä, Taava kerää hiekkakakkutarvikkeet ja sanoo "Heippa!" Ennen kun silmä välttää, on neito jo postilaatikolla menossa.

Hauskaa on myös jumpassa, kaupassa ja muissa menoissa. Tyttö on edelleen uusissa tilanteissa harkitsevaa tarkkailijasorttia, mut hitaan lämpenemisvaiheen jälkeen varaukseton. Hänestä parasta on auttaa arjen asioissa. Kaikki tämä kasvun aika on ihmeellistä niin leijonaneidolle kuin hänen aikuisilleen. On ne pieniä. Ja kohta niin isoja. Onneksi vielä pieniä. "Pippis" sille :)


4 kommenttia:

 1. Ihana Taava! <3 Terkkuja taaperokaverille! t. Toinen harkitseva tarkkailija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja Taava lähettää Penulle terkkuja takaisin :)

   Poista
 2. Ihana touhukas pikkuneiti! Taavan kehitys on aina ollut hauska seurata, kun oma lapsi tulee sen nelisen kuukautta perässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tuo. Aika touhu-Taava kun alkuun vaan pääsee :)

   Poista

Ilahdun, jos jaat ajatuksesi ja jätät kommenttisi :)