keskiviikko 20. kesäkuuta 2018

Uuden sukupolven päiväkotikuva

Leijonaneidolla oli keväällä päiväkodissa kuvaus. Ylihinnastaan kritisoitu pakollinen pakettiostos, jonka tarvitsee jokaisen lapsuutta ja sukulaissuhteita kunnioittavan vanhemman hankkia vuosi toisensa perään.

Niinpä mekin ilmoitettiin Taava kuvaukseen ja odotettiin päivää jännityksellä. Lähinnä kahdesta syystä; ensinnäkin että onko tyttö terveenä hoidossa ja toisekseen että kuinka surkealta neito aamukuvauksessa klo 8.30 näyttää. Hänellä kun tuolloin oli tapana itkeskellä hoitoon jäädessä.

Äidit ennakoivat että vieras aikuinen tummalla järkkärillä saa tytön suupielet saletisti kääntymään alaspäin ja kuvat näyttää lähinnä traumatisoitumassa olevan lapsen äänekkäältä tunnetulkinnalta. Olinkin laittanut tiedon Taavan arkuudesta ja toiveen hymykuvasta kuvaajalle meneviin lisätietoihin. Ja miten väärässä äidit olivatkaan. Kuvaus oli mennyt hyvin ja hoitotädit kehuivat että hauskoja kuvia on tulossa.

Viikko, pari myöhemmin Suomen Koulukuvaus toimitti koevedokset verkkoon. Myönnän yllättyneeni positiivisesti. Kansiossa oli yli kymmenkunta onnistunutta kuvaa! Taava seisoo, Taava istuu taljalla, Taava matkalaukkupinon päällä, Taava taputtaa, Taava nauraa, Taava katsoo kameraan ja sen ohi. Oli kuvia läheltä, kaukaa ja puolimatkasta.

Koevedos, c. Suomen Koulukuvaus

Meitsit oli ihan liekeissä valinnanvapaudesta. Erityisen ilahduttavaa oli, että kun valitsit kollaasin haluamassasi koossa, siihen sait haluamiasi kuvia vaikka siten että jokaiseen kuvaruutuun tulee erilainen kuva värillisenä, mustavalkoisena tai seepian värisenä. Sai zoomattua, käännettyä tai leikattua. 18 tarrakuvan arkkiinkin valittiin varmaan 7:ää erilaista kuvaa, jotta on mistä valita. Valittiin noutopaikaksi Rajalan kuvaliike, joten painotyö tehtiin laadukkaasti ja pohjukkeet oli ilman Koulukuvauksen tägiä. Ei huano.

Kollaaseja

Mukkilan kansio

Kuvat tillattiin itelle, kummeille, mukkilalle, fammulalle, enoille, kamuille ja kumminkaimoille. Paketti kustansi loppupeleissä saturaisen, mutta kuvaajan suoritus huomioiden hinta oli varsin käypä siitä määrästä. Meillä kun ei ole käyty erikseen studiolla/ammattilaisella kuvauttamassa, niin nämä onnistuneet otokset 1,5-vuotiaasta ajavat asiansa.

Ehkä hauskin jääkaappimagneetti ikinä!
Saa niin hyvälle tuulelle, ettei voinut vastustaa.

Ja onhan niistä leijonaneidollekin iloa; nyt kun ollaan päiväkodista kesätauolla hän tykkää katsoa ryhmäkuvaa ja kertoa kuka kukin on. Pysyy kaverit muistissa loppukesää varten :)

2 kommenttia:

  1. Varsin mainion ja onnistuneen oloisia kuvia. Taava on hauska persoona. :) Ja hyvä kuvaaja ollut liikkeellä!

    Hauskaa kesää koko perheelle!

    VastaaPoista

Ilahdun, jos jaat ajatuksesi ja jätät kommenttisi :)