perjantai 10. marraskuuta 2017

Mehiläisen Martti

Mehiläisessä on hunajaiset taksat. Se tuli huomattua tänään Martin päivänä, kun palasimme tauoltamme edesmenneen Väestöliiton tiloihin. Loppulaskua oli päivitetty aikalailla. Kevyt 25%(!) hinnannousu sai kukkaron nyörit kavahtamaan ja pienen mielen murehtimaan fuusiota.

Turhautti tämäkin sote-soppaa ennakoiva muutos, vaikka sen bisnesmielessä ymmärtää. Hinnannousu oli odotettavissa, mut kyllä kylmää, kun vertaa uusia ja vanhoja taksoja. Asian laidan paljastaa vertaus "Teetä 4 inssiä, silloin sait viidennen kaupanpäälle". Kyllä, sellaiset on investointispeksit. Siinä missä ennen pystyit resursoimaam viiteen inssiin, rahat palaa nyt neljään. Se on aika paljo se. Ja vaikka "kaikkea ei voi mitata rahassa", niin saa kai se sapettaa kun kalliista lystistä tulee entistä tyyriimpää..? Eikä Kela tietenkään sotke avustavaa lusikkaansa tämän rahvaan soppaan.

Muutoin reissu meni hyvin. Aamulla CB hymyili ja Eiralle buukattiin lounasmöötti mun vanhan lääkärin kalenteriin. Ajoitus oli nappi. Limakalvo kunnossa, pullea follikkeli romahtamassa. Simot pääsi mestoille ja jatkostakin sovittiin. Lääkäri suhtautui suopeasti toiveisiimme lisätä mahdollisuuksia lääketieteellisin keinoin. Ensi kuussa lyödään letrotsolit tiskiin, jos tälläkään kertaa tulosta ei tule. Sitä ennen katsotaan kortti molemmilta puolin. Jospa marraskuun onni olisi myötä ja toisi lupauksen rauhanrakentaja-Martista. Ainakin ovulaatiotuntemukset on kohillaan, joten sopii toivoa.

13 kommenttia:

 1. Tsemppiä piinapäiviin!

  Onpa raju korotus. Huih.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) No äläpä muuta virka, onnneksi ehdittiin muutamalle kierrokselle kohtuullisilla taksoilla.

   Poista
 2. Tsemppiä! Toivotaan mieluisaa lopputulosta sormet ristissä.

  Meillä on seuraava yritys vasta tuloillaan. Edellinen, ovuloimaton kierto, venytti mittaansa aikamoisesti...

  Mutta! Hinnannousu oli kyllä meillekin melkoinen ylläri. Ollaan Felicitaksessa käyty vasta vähän labroissa ja lääkärin vastaanotolla, mutta Väestöliittoon verraten hinta oli sillä lääkärikäynnillä TUPLAT. Kappas, kun aiemmat suunnitelmat noista kierroista omaan varallisuuteen verraten - koki myöskin melkoisen inflaation.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   On ihan jäätävä tuo laskun muutos teilläkin! Kalliiden labrojen takia me tehtiin niin, et otettiin lähete ja teetettiin labrat Cityterveydessä. Niille pääs joustavasti ajanvarauksella useammassa kaupungissa ja nettiin tulleet vastaukset ilmotettiin Felicitakselle. Kannattaa harkita tai ainakin verrata netistä löytyvät hinnat jos tulee jatkossa enempi tai kalliita näytteitä otettavaksi.

   Poista
  2. Hyvä pointti muuten noille labroille! Kiitos vinkistä, täytyy ens kerralla muistaa, jos tulee vielä tarvetta. :)

   Poista
 3. Oho, onpas hinnat nousseet! Huh huh!

  Tsemppiä piinailuun!

  VastaaPoista
 4. Samaa hämmästelimme, hinnannousua...
  Edelleen menemme teidän kanssa samaa tahtia, kesäkuussa aloitettu inseminaatiot (olemme naispari) ja viimeisin inseminaatio 13.11. Tämä oli viides yritys.
  Jännittäviä aikoja elellään teillä ja meillä! Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä odotus päättyi eilen ei-toivotusti. Tsemppiä viimehetkiin! Toivottavasti teille tulee toisenlainen tulos :) Ja ehkä meillekin sit viidennellä kerralla..

   Poista
 5. Harmillista, että ei vielä tärppiä tullut. Uuteen nousuun vaan, kyllä se toivottu tulos teillekin vielä napsahtaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksesta :) Toivotaan parasta, et joskus pennosilla saadaan tulosta.

   Poista
 6. Hei, olen seurannut blogianne suurella mielenkiinnolla! Toivotaan, että teitä nyt onnistaisi!

  Olen itse myös parisuhteessa naisen kanssa ja vaikka lapset eivät ole vielä ajankohtaisia, niin kyllähän tuo projektin hinta mietityttää! Se on iso summa laittaa pelkkiin yrityksiin, joista ei ole takuuta ja tuntuu hirveän epätasa-arvoiselta verrattuna heteropareihin. Olisikin mielenkiintoista lukea, paljonko teillä on mennyt suurin piirtein pelimerkkejä per yritys, ellei se mene liian henkilökohtaiseksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi :) Mukava kuulla, että olet linjoilla ja seuraat matkaamme. Ei ole liian henkilökohtaista. Itseäkin suuresti kiinnosti juuri kustannukset ennen kuin leikkiin lähdettiin. Näin tiesi mihin varautua..

   Mulla on tuolla erillinen välilehti "Perheprojekti: Hoitokertomus ja hintalappu". Siellä näkee nämä eri yritysten laskut ihan eurolleen kierto kierrolta. Ensin on ykkösraskauden lasku vuodelta 2015 (sain Kela-korvauksia silloin ja yrityksissä päästiin aika vähällä) ja perässä tän vuodet yritykset. Kokonaissummaa en ole vielä tohtinut ynnätä :D (Taloprojektista on oma lasku-välilehtensä. Ihan sellaisista summista ei onneksi puhuta :D)

   Poista

Ilahdun, jos jaat ajatuksesi ja jätät kommenttisi :)