sunnuntai 11. marraskuuta 2018

Liikehtivät kuplat

Jos en paremmin tietäisi, epäilisin tuntevani liikkeitä. Näillä ensimmäisen raskauskolmanneksen viikoilla se on kuitenkin täysin fysiologisten faktojen vastaista. Mahdotonta.

Suolenmutkat ja ilmakuplat tekevät mielelleni tepposet. Asiasta ei ole epäillyn häivää, sillä tuntemukset ovat tuttuja. Kun Taavan jälkeen hoikistuin, aloin aiempaa selkeämmin tuntea suolen liikahtelut ja ilmakuplien kulkemisen. Ne tuntuvat kuin hennoilta sikiön ensiliikkeiltä. Vaikka raskauden mahdollisuutta ei ollut olemassa, ne virittivät äitimäisen hymyn huulilleni. Muistuttivat miltä liikkeiden tunnistaminen aikanaan tuntui. Saivat silloin kehon ja mielen heräämään raskauden kaipuuseen.

Nyt tunnen muljumista ja hipsuttelua päivittäin. Kohtu kasvaa, etsii oikeaa asentoaan ja alkaa kurottautua kohti vatsaonteloa. Välillä täyttyvä rakko vauhdittaa liikettä, työntää kohtua ylöspäin. Suoliparka tuntee varmaan vähän väliä olevansa tiellä. Koittaa etsiä sopuisaa asentoa. Jopa sellaisella vimmalla, että liikehdinnän voi sattumalta tuntea ulospäinkin.

Ja minua hymyilyttää hipsuttelu. Kärsivällisesti odotan hetkeä, jolloin liike ei ole enää suolenmutkan tai mielikuvitukseni tuote. Hetkeä jolloin tunnistan pienen elämänalun rytmikkäät liikkeet. Jolloin tajuan tämän taas olevan totta.

4 kommenttia:

 1. Täällä kans ”vauva” potkii ja hipsuttelee välillä, Haha :D ikävä jo niitä oikeita tuntemuksia vaikka muistissa on myös kun loppuraskaudessa sintti yritti jaloillaan tulla vatsasta läpi ja sattu ihan saamaristi! Meinaatteko mennä alkuraskauden ultraan? Ps. Täällä alkoi nyt ne menkat... mutta tovi tässä kyllä vielä odotellaan ennen kuin kolkutellaan klinikan ovia sisaruksen toivossa. Terkuin. Nipsu/perheunelmia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Olitteko te ne jotka..?", kysyi klinikan hoitajakin kun ilmoitin raskaudesta. Joo me ollaan "ne". Ne jotka ei mene klinkalle ultraan, jos mitään erityistä ei tässä alkupuolella tule. Harvemmin hein asiakkaat varmaan jäättää tulematta vaan menee suoraan neuvolaan ja NT-ultraan. Lupasin kiltisti infota ultran tuloksista Kaikuun sitten kun jotain infottavaa on :)

   Hauskoja noi feikkiliikkeet! ja voihan sitä alkaa ajoissa tikutella.. ..noin niinku alustavasti seurantamielessä ;D

   Poista
 2. Hahah ihana ”olitteko te ne” :D joo totta tuokin kyllä, että miksi sitä varhaisultraan menee kun se tavallaan ei hyödytä mitään ja on hyvä fiilis :) itellä on niin kauhee päähän pinttymä siitä keskenmenosta, et en varmaa uskaltais olla menemättä jos kolmas raskaus alkais joskus tai mistäs sen tietää. :D joo kyllä mä jossain kohtaa ajattelin ovistikkuja tilailla ja testailla kun oon eka muutaman kierron odotellu.. saas nähdä miten nää asettuu, ku ennen lasta kierrot on ollu mitä ollu. Ja nää ekat menkat on ihan kamalat et onneks ei oo pakko liikkua kotoa minnekkään ku tuntuu et pissis kokoajan housuun, tää vuoto on iha kamala! Anteeks informaatio mutta pakko jonkun kanssa jakaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä jos missään ymmärretään ja otetaan vastaan kaikensorttiset infot :D pianhan sen näkee. Synnytys voi tehdä ihmeitä, sanoi munkin lääkäri ja oikeessa oli. Ovuloin tämän 9kk aikana paremmin kuin koskaan ennen. Koska ovulaatio ei ollut 100-varma, en ilman letroja halunnut yrittää. Niistä olinkin ihan tyytyväinen. Vaikka saattaa olla et lääkärimme ois mieltänyt asiat toisin.

   Poista

Ilahdun, jos jaat ajatuksesi ja jätät kommenttisi :)