sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Muissa puuhissa

Jännä, miten nopeasti elo siirtyy pyörimään kahden-kolmen viikon jaksoissa. Kuukautisista ovulaatioon, ovulaatiosta vuodon alkuun. Kierron eri vaiheisiin liittyvät odotukset, tehtävät ja muistamiset rytmittävät arkea, antavat sille sävyn. Mietityttävät kotona, kylässä ja kaupassa. On helppo uskoa, että muutaman kuukauden hoitojen jälkeen tauko tekisi hyvää - eteenkin psyykkeelle.

Itse koin hetkellisen vapautumisen tunteen, kun loppuviikolla lopetin tuloksettoman tikutuksen. Luovutuksen jälkeen sitä osaa ottaa päivät vastaan sellaisinaan, suurempia kuulostelematta, nauttien. Työn puolesta loppuviikko meni siivillä. Viikonloppu sen sijaan sopiva kombo juhlaa ja lepoa; eilinen ystävän häissä (ja aamulla ostostelemassa päällepantavaa, sillä Eiralla ei ollut kaapissa "mitään" ;D) ja tänään kotimöllöttelyä.


Duett morsiusparia odottamassa <3
Kahteen viikonloppuun on meille mahtunut kahdet häät. Päästiin maistamaan myös pre-hääjuhlatunnelmaa, kun perjantai-iltamyöhällä värkättiin E:n kanssa ruusukkeita hääautoon. Kohteena oli isäni lainaama vanha Volvo Duett, jolla sain ilon kuljettaa morsiusparia The Päivänä. Täyden palvelun kuljetukseen kuului myös koristelu. Oikein mukavaa pariskuntapuuhaa, kun siihen ei kuulu liitännäistä häästressiä.

Syksyiset häät olivat ihanaiset; ilma aurinkoinen, juhlaparit kauniita ja ruoka hyvää. Kulinaristina otin ilon irti siitä, ettei kala- ja juustopöydissä tarvinnut tehdä karsintaa, vaan lautaselle sai mätätä kaikkea hyvää. Morsiusparin onneksi sai hyvällä omallatunnolla nostaa kuplivan maljankin. Lautastemme viereen plaseeratun hääkarkin lausahdus oli osuvasti John Gayn käsialaa: Ystävyys tai rakkaus ovat vain sanoja, kunnes löytyy yksi, jolle olet hehkuasi säästellyt. Niinpä - kävi miten kävi, tänään on hyvä juuri näin <3
Häähumua

HäähumuaTurun päivänä ajeltiin Turkuun viettämään kulttuurin ja kummittelun sävyttämää sunnuntaina. Piipahdettiin Wäinö Aaltosella ja Biologisella museolla, kierrettiin Turun linnassa ja nautittiin herkulliset kahvit jokirannassa. Illan grande finale oli taivaan tuuliin paukutetut eurot, joiden väri-ilakointia seurasimme kummipojan perheen kanssa. Komeaa, kuten aina. Hyvää "muuta ajateltavaa" :)

Turun päivän tunnelmaa jokirannassa, Turun linnassa
ja Biologisessa museossa

Huomenna tarvinnee soittaa klinikalle. Laatia lääkärin kanssa seuraavan kierron suunnitelma. Suunnitelma, joka vuodon alettua imee taas mukaansa 2 viikon jakson pyörteisiin. Kuukautisiin asti nautitaan kuitenkin kuluvista päivistä. Vapaana, vailla kellotuksia.

Turun päivän ilotulitus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun, jos jaat ajatuksesi ja jätät kommenttisi :)