maanantai 21. syyskuuta 2015

N97.0 Ovulaatiohäiriö

Kypsytellään, ultrataan. Kypsytellään lisää, ultrataan taas. Tikutetaan jännittäen lähestyvää viikonloppua. Ohitetaan viikonloppu. Maanantaiaamu, kp 22, LH-testit sitkeästi hymynaamattomia. Venytetään soittoa klinikalle. Soittoa, jonka lopputulema on luovuttaa hoidoista tässä kierrossa ja palata astialle seuraavassa.

Viimeisin ultra viime viikolla oli lupaavampi kuin ensimmäinen. Se oli lohduttavaa, vaikka riemunkiljahduksiin ei ollut senkään jälkeen aihetta. Vasen ovario koisaa edelleen. Oikealla aihiot olemassa, jonkinlainen yritteliäs tähtifollikkelikin. Pieneksi luonnehditussa kohdussa 3-rakenteinen 5.5mm limakalvo.

Lääkäri piti yhtenä vaihtoehtona ultrata kolmannen kerran loppuviikolla ja pistää irrotuspiikki jos hyvältä näyttää. Päädyttiin odottamaan. Kyseessä on kuitenkin vasta eka hoitokierto. Vaikka sitä mielellään lähtisi jo inssiä koittamaan, tuntui irrottelu vähän hätäiseltä. Kun kiertoni on luonnostaan pitkähkö, niin mitä sitä munasolua varhaisesti hätyyttelemään, jos reppana ei ole vielä valmis irtoamaan kotipesästään. Suunnitelmaksi jäi jatkaa tikuttelua ja palata asiaan plussatessa tai uusien suunnitelmien merkeissä viimeistään tällä viikolla. 

Lääkäriltä sain mukaani B-lausunnon, jonka loppukaneettina N97.0  Munasolun irtoamattomuuteen (anovulaatioon) liittyvä naisen hedelmättömyys

Siinä se seisoo; diagnoosi. Odotettu, pelättykin. Saas nähdä mitä Kela siitä tuumaa. Heruuko kassaan palautuksia lääkärinpalkkioista ja lääkkeistä. Nähtäväksi jää myös se, mitä mieltä itse olen - tulevina viikkoina ja kuukausina. Nyt ollaan ristiriitaisuuden vaakakupissa. Toisaalta on hyvä tietää, hyvä varautua. Toisaalta.. Noh, mietteliääksi epätietoisuus tuppaa pienen ihmisen aina saamaan.

Keskiviikkona lähden pariksi päiväksi työmatkalle, joten niillä main mennee aikaraja tämän kierron osalta. Loppuviikon jälkeen ei enää odoteta ovulaatiota, vaan kuukautisia. Puna-armeijan hyökkäyksen jälkeen uutta höyryä koneeseen - katajaisen kansan taistelutahdolla.

6 kommenttia:

 1. Mulla on yleensä kans pitkä kierto, ja ärsyttää kun klinikka koittaa lääkkein pakottaa sen 28 päivän muottiin :(

  Toivottavasti ovis tulisi, että pääsette yrittämään!

  VastaaPoista
 2. Pistää mietteliääksi omaltakin kannalta, kun kierto on pitkä. Toivottavasti teillä kuitenkin ovis löytyy ja pääsisitte yrittämään! Tsemppiä!

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti saatte ovulaation tässä tai seuraavassa kierrossa kiinni! Tsemppiä!

  VastaaPoista
 4. Toivotaan että hymynaama löytyy ja että pääsette yrittämään pian! Diagnoosi varmasti mietityttää. Toisaaltahan on hyvä että asia on tiedossa ja jos se vaikuttaa hoidon suunnittelussa yms, toisaalta se voi varmasti aiheuttaa lisästressiäkin. Tsemppiä jatkoon! :)

  VastaaPoista
 5. Onneksi on hyviä lääkkeitä olemassa, toivottavasti pääsette pian tositoimiin ja kaikk menee hyvin! :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikille yhteisesti tsempistä! Semmonen fiilis, et se tulee kyllä tarpeeseen :) Tän viikon osalta ainoo mahdollinen päivä on enää perjantai. Sen jälkeen on heilutettava valkoista lippua, soitettava klinikalle ja käännettävä katse kohti uutta kiertoa.

  VastaaPoista

Ilahdun, jos jaat ajatuksesi ja jätät kommenttisi :)