perjantai 9. lokakuuta 2015

Postia Kelalta

Ensimmäiset korvauspäätökset tulivat Kelalta. Hain korvausta alkututkimuksiin kuuluvista labroista (TSH ja PRL) ja psykologin arviosta, joihin molempiin olin saanut erikoislääkärin lähetteen. Vastaus oli kyllä ja ei.

Psykologin arviosta korvaukset myönnettiin. Kyseessä oli max. 60min vastaanottoaika, jolloin korvaus oli standardi 18€. Huimaa.

Labrat otatin sairaalan laboratoriossa, koska se oli töiden kannalta helpointa. Marssin Väestöliiton lääkärin paperilähetteellä labraan ja sain tulokset parin päivän päästä kirjeitse kotiin. Lasku näytteistä seurasi perässä; 27€.

Labrareisusta ei kuitenkaan korvauksia heru, koska laskuttaja on sairaala. Korvaus tulee vain, jos yksityisen määräämät tutkimukset otetaan yksityisellä. Ahaa.. Did not know that. Enkä pystynyt arvaamaankaan, sillä sairaalan laskunkin maksoin täysimääräisenä; kokeiden hinnat, näytteen käsittelykulut ja toimistomaksu kaupan päälle. Kunnalle ei tästä julkisesta palvelusta pitäisi jäädä maksettavaa, joten olin rinnastavinani sen yksityiselle maksettuihin näytteisiin. Noh, luuloni oli erheellinen.

Mutta hei, viikonloppu kolkuttaa. Tili odottaa parin kybän Kela-palautustaan. Ehkä sillä rahalla matkataan OnniBussilla Helsinkiin, heittäydytään vitsikkäiksi ja ostetaan Aito avioliitto-heijastimet Narinkkatorin kojusta. Pistetää elämä risaseks.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun, jos jaat ajatuksesi ja jätät kommenttisi :)