tiistai 3. tammikuuta 2017

"Ei koskaan" ja kuinka se pyörretään

Tiiättekö sen, kun käsi pystyssä julistaa asioista "joita ei koskaan tee"? Miten omasta piltistä ei tule TV-lasta tai ravintolan käytävillä juoksijaa. Miten meidän automatkalla ei pyöri niskatuissa pädit, eikä lapsi ajankulukseen kolua keittiön laatikoita kipaten kaikkea löytämäänsä köökin lattialle. Joopa joo, vielä ollaan siinä uskossa, mut miten käy, se lie toinen tarina.

Taava ja tähtipoika
Ensimmäisen kerran sanat oli pyörrettävä lelukaaren kohdalla. Koko raskaus pudisteltiin päätä riemunkirjaville lelukaarille; meidän lattialle tuollainen ei tule majailemaan. Pitkään hankintalistalla oli Done by Deerin hillitty lelukaari raidallisilla eläinhahmoilla ja harmaalla päävärillä. "Olisipa se näppärä, sais laitettua mihin vaan, vaikka pinnikseenkin." No jep, paitsi että sänky on rauhoittumista ja nukkumista varten. Lisäksi myönnettävä on, että vaikka hillitty kaari istuu äitien design-silmään, preferoi Taava riemunkirjavia värejä. Siitäkin huolimatta että raita on alusta asti ollut leijonaneidon suosikkikuosi, viihtyy hän paremmin leikkihökötyksessä iloisten värien ympäröimänä. Joten lähtökohtaisesti kun lelukaari on kuitenkin vauvaa (ei aikuisia) varten, löysi värikäs sellainen sitten tiensä meidänkin lattialle.

Siitä se sanojen syömisura alkoi kirkastumaan. Pieniä asioita voi löysentää, isojen suunnitelmien muutos luo uusia mahdollisuuksia. Kuten vaikka salainen haave omasta kodista, joka vuosi toisensa jälkeen on torpattu sanoin "Rakentaminen on asia, johon en lähde koskaan. Stressiä, aikataulumuutoksia ja hallitsematon budjetti. Liikaa epävarmuutta. Mielipuolen hommaa." (Kuulostaa muuten aikalailla hedelmöityshoidoilta..) Kaikessa on puolensa. Puolet, jotka saa ajattelemaan "Jospa kuitenkin.." Eikä aikaakaan kun huomaa selailevansa aikuisten lelukaaria :D

7 kommenttia:

 1. Juu, tiedän! En osaa edes laskea kuinka monta kertaa on jouduttu pyörtämään päätöksemme jostain. Ihan alkaen raskausajoista; "ei ultrakuvia jääkaapin oveen". Kuitenkin viikolla 7 varhaisultrakuva siihen ilmestyi, meidän aiemmin täydellisen tyhjään jääkaapin oveen:D

  Lelukaaren kanssa niinikään kävi samoin, aivan samoin kuin teillä. Perustelut olivat samat, kaari on lasta varten ja hän tykkää niistä värikkäistä huomattavasti enemmän. Päätös ei kaduttanut hetkeäkään sen jälkeen kun näki mikä onnellinen hymy L:n kasvoille ilmestyi kaaren nähdessään!

  Niin juu, ja talon rakentamisestakin on alettu haaveilemaan. Me, jotka ennen lasta ollaan oltu varmoja haluavamme asua aina kantakaupungissa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, niin se maailma muuttuu ja reitti vaihtuu. Onneksi sama virsi soi joka kodissa, niin ei tarvii kantaa selkärangattoman sananpyörtäjä-äidin leimaa :)

   Poista
 2. Niin tuttua! Hyi, ei mitään lelukaarihirvitystä.... Muutama kk ja sellainen lainattiin kavereilta joiden 5kk vanhemmilta lapsilta jäi pois käytöstä. Kyläreissuilla oli niin kiintoisa :-D Tulevalle vauvalle hommasin tori.fi moisen sisustuksen katseenvangitsijan ihan vaan koska lapselle niin iso juttu.
  Samoin meillä on pitkiä automatkoja viihdytetty ja autoon nukahtamista estetty youtuben lastenmusavideoilla, koska muuten kitinä tai unirytmin sekaisinmeno.

  Jossain määrin taistelu lelupaljoutta ja krääsää vastaan vielä on sujunut, mutta monta asiaa varmasti vielä on edessä mistä pitää joustaa. ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja hei, lauantaina meilläkin lainaneuvottelu josko vaikka vähän isompaa tönöä tilalle!?! Hahah

   Poista
  2. Kuulostaa tutulta, odotamme mekin mitä tuleman pitää :D Tsemppiä pankkineuvotteluihin! Suuria, uusia tuulia.. :)

   Poista
 3. Sama on mietityttänyt itseäni, kun ennen lasta oli niin kovasti voimakkaita mielipiteitä, että miten ei meillä ainakaan... Tai on niitä mielipiteitä vieläkin, mutta saa nähdä kuinka pian ne tulee pyörrettyä. Ennen kauhistelin mm. kovasti lähipiirin lasten joululahjakekoja, ja olin sitä mieltä että meillähän sitten lahjoja on semmoinen sopivan pieni kasa, mutta kappas kummaa jos kaikki vauvan sukulaisilta saamat joululahjat kasattaisiin samaan pinoon niin johan niistäkin iso kasa tulisi, ja itsekään en malttanut aivan yhdessä lahjassa pysyä ostoksilla. Riemunkirjavat lelukaaret on täälläkin aina aiheuttanut kauhistusta, ja ensin mietin myös että tarviiko sellaista hankkia ollenkaan. Onneksi Done by deer julkaisi uuden leikkimaton nyt parahiksi jouluksi, niin ostettiin sitten se. Se on äitien mieleen vaaleanharmaa/mustavalkoinen :D :D :D Mutta mustavalkoiset roikkuvat hahmot näyttävät olevan vauvan mieleen, mitä nyt osaa niitä vielä katsella, ja kaariin saa itse vaihdettua ja kiinnitettyä muitakin leluja, niin voi tarvittaessa vaihtaa joskus värikkäämpääkin. tehtiin siis sopiva kompromissi kun en millään sellaista riemunkirjavaa leikkimattoa olisi jaksanut katsella keskellä pientä asuntoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummien, kummien ja muiden muistajien lahjat aiheutti tännekin aika keon, vaikka itsekin sitä on joskus karsastanut :) Se DBD leikkimatto on kyllä sievä. Taavakin piti alkuun kontrasteista joita on helppo tutkia. Kanssaeläjien raitaiset paidat on suosikkeja edelleen. Me sit fundeerataan isompaa kotia, niin saa jatkossa riemunkirjavan hökötyksen lastenhuoneeseen :D

   Poista

Ilahdun, jos jaat ajatuksesi ja jätät kommenttisi :)