maanantai 13. helmikuuta 2017

Tilaisimme yhden talon, kiitos

Tonttibongauksen jälkeen oli taloprojektin puolellakin muutama pyörä pyöräytettävänä. Punnittava onko meistä siihen. Mietittävä talotoimittajaa ja käytävä lakki kourassa pankissa. Alusta asti oli selvää että haemme jonkin sorttista kokonaistoimitusta valmiilla, hyviksi todetuilla suunnitelmilla.

Talopaketteja on jos jonkinlaisia. Pitkät toimitussisältöluettelot ja sopimusten pikkupräntti tekevät vertailusta melko haasteellista. Talopaketteja saa monen asteisina. On runkovalmista, lämmitysvalmista, sisustusvalmista ja muuttovalmista. Huoh.

Aloitimme tilaamalla kotiin perinteisiä talokirjoja niin monelta talotoimittajalta kuin netistä helposti tuli bongattua. Siitä sai kuvaa niistä asioista jotka itseään miellytti ja mistä oli valmis maksamaan. Talokirjojen saapumisen jälkeen muutamilta valmistajilta oltiin yhteydessä automaattisesti. Kysyttiin mitä ajatuksia meillä on ja kutsuttiin keskusteluun. Lopulta päädyimme neuvotteluun Kastellin, Design-Talon ja Sievitalon kanssa. Kirjalliset, yksilöllisiin tarpeisiimme räätälöidyt tarjoukset saimme Kastellilta ja Sievitalolta. Design-Talolla tarjous jäi suulliselle tasolle.

Päätökseemme vaikuttivat:

● Toimiva pohjaratkaisu - mitä vähemmän tarvitaan muutoksia talotoimittajalla tarjolla olevaan malliin, sitä suurempi todennäköisyys on, että projekti etenee suunnitelman mukaan ja virheiltä sekä väärinkäsityksiltä vältytään

● Laaja toimitussisältö - mitä vähemmän lisäosia ostettavana, sitä vähemmän tulee lisälaskua talopaketin päälle

● Materiaalit (mm.höyrysulut, seinärakenne), rakennustapa (pitkästä tavarasta tai valmiselementeistä) ja yhteistyökumppanit

● Talopakettiin kuuluva sisustus- ja julkisivuvalikoima. Riittävästä vakiovalikoimasta saa omannäköisen kokonaisuuden.

● Rakennuksen malli ja ulkonäkö. Sopivuus tontillle ja omiin mieltymyksiin.

● Hinta ja sen määräytyminen. Sisältyykö mm. toimituskulut. Onko hinnoittelu avointa ja näkyvää?

● Asiakaspalvelu. Miten meitä kuullaan, miten ratkaisukeskeisesti ja yksilöllisesti kohdataan.

Näiden seikkojen perusteella talotoimittajaksi valikoitui Sievitalo. Pyysimme kaksi tarjousta. Toisena mielitiettymme (lankesin heti kun pohjan näin) Pihlaja 156 ja toisena kilpaileva, hivenen riisutumpi versio (hyvä perustalo sekin) Ecohelmi 145.

Siinäpä sitä oli punnittavaa. Mietimme eroja, luimme raksablogeja ja kävimme talonäytöissä tutustumassa molempiin malleihin. Uunituoreita Sievi-yksilöitä ajoimme katsomaan Kaarinan Kuusistoon, Tammisaareen, Kemiöön ja Porvooseen. Siellä saimme käsitystä paitsi taloista, myös työn laadusta ja Sievitalosta yhteistyökumppanina. Ecohelmen huokeampi hinta houkutti. Loppupeleissä - lähipiirin usuttamana - päädyimme siihen et me rakennetaan vain kertaalleen. Rakennetaan itselle lapsiperhe- ja vanhuuskoti. Eiköhän valita se mikä oikeasti halutaan.

Sen jälkeen viilasimme pilkkua. Suunnittelimme ja teimme haluamiamme muutoksia yhdessä talomyyjien kanssa. Edustajapariskunta Päivi ja Markku Seppälä tekivät erinomaista asiakastyötä ja heidän kanssaan muutaman tunnin palaverit menivät siivillä. Tarjousta muutettiin ja päivitettiin kuukauden aikana viisi kertaa. Käytiinpä vilauttamassa pankillekin. Joulun alla lyötiin kättä päälle. Meille tulee Sievitalon Pihlaja 156. Meidän oma koti - Kalliopihlaja <3

4 kommenttia:

 1. Hienoa! Onnea uudesta ostoksesta, sitten vain rakentamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Juurikin niillä suunnitelmin kohti kevättä - saas nähä miten amatöörirakentajien käy :D

   Poista
 2. Käytiin heti tarkistamassa tuo valitsemanne pohjaratkaisu - todella kiva! Ollaan pyöritelty jossain vaiheessa (ikuisina talohaaveilijoina) samantyyppistä pohjaa, jonka muokkasimme itse jostain Kannustalon mallista. :) Kyllähän se niin on, että jos vaan mahdollista, kannattaa valita just se vaihtoehto joka itseä enempi miellyttää ja on toimivampi sitten jatkossakin, ei jää harmittamaan valinta myöhemmin :) Voi kun meilläkin olisi nyt ajankohtaista, mutta pitää vielä vissiin odotella hetki että on ajankohta siihen sopivampi. Ihana kuitenkin seurata teidän projektia tässä ja kasvatella omaa talokuumetta! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tämä oli aikalailla meidän mieleen. Joskus postailen muutoksista, joita tehtiin. Välillä on rimakauhua ja hirvittää täälläkin, mut sit mietittiin, et jos ei nyt niin koska sit.

   Poista

Ilahdun, jos jaat ajatuksesi ja jätät kommenttisi :)