keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Hymysuinen hyvästi Väestöliitolle

Väestöliiton lapsettomuusklinikan ovi on sulkeutunut pysyvästi. Tai oven saranat oletettavasti toimivat kuten ennenkin. Tiskin takana on sama Sentraali-Santra. Ovessa vain lukee tästä lähin Felicitas. Mehiläinen nimittäin osti Väestöliiton hedelmöityshoitoklinikat tämän kuun alkupuolella. Syyksi lapsettomuuspuolesta luopumiseen Väestoliitto ilmoitti halunsa keskittyä uudistamaan ja monipuolistamaan yhtiömuotoisten terapia– ja kotipalveluiden tarjontaa. Uusien SoTe-tuulien puhaltaessa Väestöliiton ihmissuhdeosaamisella ja järjestömuotoisesti omistetulla yritystoiminnalla on sillä saralla enemmän tarjottavaa asiakkaille - ja kaiketi Väestöliitollekin.

Uutinen sai jotenkin haikeaksi. Yksi suuri on poissa. Tieto siitä läikähti jossain rintalastan takana. (Liekö syynä äitihormoonit vai mitkä.) Kuin olisi vaihtanut kumppania. Turvallisuuden tunteen keskeltä pistää epäilyksen piikki. Pieni ihminen miettii käytännön asioita. Hoitojen ja palvelujen pitäisi jatkua ennallaan, niin luvataan. Mutta miten Ampparijätti vaikuttaa hoitolinjoihin, tulkintoihin ja laskutukseen. Säilyvätkö ne ominaisuudet, joiden takia Väestöliitto meidän perheytymiskumppaniksi valittiin. Miten 8 pakastettua siittiöolkeamme, ovatko ne turvassa lokerossa tammikuuhun 2019 asti kuten sovitiin. Vai puhaltaako muutostuulet myös sisaruspotentiaalimme.

Kolmannen kierron hymysyy kp12
Paljon kysymyksiä. Niihin saamme vastauksen lähikuukausina. Näinä hetkinä nimittäin pärähti tikkuun Eiran kolmas hymynaama. (Mun kropalla ei hymystä olisi toivoakaan; elän jotain kp110. Enkä kyl pistä pahakseni :D) Elämme aikoja, jolloin kartoitusmielessä Eira tikuttelee pois minulta vessan kaappiin jääneitä LH-testejä. Pidetään kirjaa ajoituksista ja sen sellaisista. Valmistaudutaan ottamaan yhteyttä ja palaamaan joskus kesemmällä. Tai siis tekemään ensivisiitti Felicitakseen. Toivottavasti tutun ja turvallisen henkilökunnan hoiviin. Kuten ennenkin.

Sitä ennen; Kiitos Väestöliitto yhteisestä matkasta. Se avasi meille maailman :)

8 kommenttia:

 1. Olipas tämä uutinen! Valtamedia ei ilmeisesti ole ollut tästä kaupasta kiinnostunut niin on mennyt meiltä ihan ohi.

  Pitää toivoa, että ostetut ja varatut ja säilytykseen jätetyt oljet ovat tallessa ja käytettävissä kuten on Väestöliiton klinikan kanssa sovittu aiemmin. Meilläkin on yksi Tanskasta tilattu (meidän maksama) olki pakastimessa. Säilytyksestäkin maksoimme 300 euroa (3 vuotta). Iso kustannus, jos tuon reilun 800 euron "sijoituksen" menetämme kaupan vuoksi. Ja se harmittaa vielä enemmän, jos uuden omistajan myötä esimerkiksi luovuttajan valintaan liittyviin käytäntöihin tulee muutoksia. Pystyykö esimerkiksi vielä tilaamaan tanskalaisia soluja tai joutuuko jatkossa maksamaan "varaus-/kiintiömaksuja" pelkästä luovuttajan valinnasta.

  Teillä eletään jänniä aikoja. Tosi mielenkiintoinen sitten kuulla, kun klinikalle palaatte, mikä olkienne tilanne on, ja miten hoidot lähtevät liikkeelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensin ajattelin soitella klinikallemme, mut sitten päätin luottaa siihen että jo solmitut sopimukset toteutuu sovitusti. Jatko vaan on epävarmempi. Aika näyttää kun sinne asti päästään :)

   Poista
 2. Mullakin on menneet nämä uutiset ihan ohi (eikö edes "aktiivisille" asiakkaille olisi voinut laittaa jonkin tiedotteen?). Onneksi omat lapset on jo tehty, sillä luulisi, että ainakin hintalapussa näkyy Mehiläis-lisä, jos muu ei muutukaan.

  Onnea sisarustoiveisiin!♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Juurikin epäilen et hintapolitiikka muuttuu. Isona asiana juuri tuo mihin Minttu kommentoi; Väestöliitolla ei ole ollut siittiöille erillisiä maksuja "käyttöoikeudesta". Siittä helposti toisaalla laskutetaan tonnin verran. Melko suuri summa kun vaakakupissa on et se laskutetaan tai ei, eikä se vaikuta hoitoon millään lailla.

   Poista
 3. Uutinen aiheutti samoja tunteita meissäkin, tuli haikeus ja pieni turvattomuus. Siksi päätimme varata pienellemme sisarusoljet, vaikka näin ei aluksi ollut tarkoitus.

  Kysyin Helsingin toimistosihteeriltä, että jatkuuko toiminta normaalisti ja vastaukseksi sain "toistaiseksi". Mitä lie tarkoittaa. Mutta meillä myös nyt 6 olkea vuoteen 2020 asti varattuna. Sopimuksemme tehtiin kaupan jälkeen, ja siitä huolimatta papereissa lukee vielä Väestöliitto. Saa nähdä kuinka käy, vuoden päästä vasta katsellaan sisaruskuvioita.

  Tällä varauksella toivon, että säästyisi tuo 1000€ maksu, kun ne on jo meille korvamerkitty. Mutta bisnes on bisnestä, niin eiköhän pienestä ihmisestä nyhdetä kaikki mikä lähtee... Pitää toivoa parasta!

  Voi ovis-testit, onnea sisarussuunnitelmiin❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Hyvän kuuloinen plääni teillä. Luulen et se kyllä pitää, tai eivät olisi niitä uskaltaneet enää solmia. Mielenkiintoista nähdä mitä muutoksi tulee. Ite oon sitä mieltä, et mitä vähempi muuttuu, sitä parempi :) t.ms Ankeinen

   Poista
 4. Oho! Enpä ollut kuullut tällaisesta uutisesta minäkään! Jännä, ettei asia tosiaan ole ollut esillä mitenkään valtamediassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti ei ole riittävän mediaseksikäs aihe :/ Tai sitte hiljaisimmissa vesissä ui suurimmat kalat. Väestöliitto itse kyl ilmoitti asiasta julkisesti heti kauppapäivänä. Hivenen yllätyin. Did not see that coming.

   Poista

Ilahdun, jos jaat ajatuksesi ja jätät kommenttisi :)