torstai 18. toukokuuta 2017

Ding, ding, ding - Round II!

Felicitaksen ovessa lukee vielä Väestöliitto. Tilat on ennallaan, samoin hinnat. Siittiöoljet on hellässä huomassa. Sentraali-Santra on sama. Hänen pöydällään kuolemaa tekee mehikasvi, joka me ollaan sinne Taavan syntymän jälkeen viety. Wow!

Odotusaula saa munasarjani pistelemään. Kuvittelua. Eihän kierrot ole vielä palautuneet. Eira vaihtaa jalkaa, kai ilmassa on jännittynyttä odotusta. Tuttu kätilö tulee iloisesti juttusille. Kysyy kuvaa Taavasta. "Notta pikkukakkosta sitten?" Sitäpä sitä. Tai toiveissa ainakin olisi.

Edetään pikakaistalla. Esitiedot on lähetetty sähköisesti. Tietoisesti ensikäynti on ajoitettu siten, että aukiolotutkimus onnistuu samalla kerralla. Kotona on otettu pohjustavat lääkkeet. 

Lääkäri on uusi. Keskustellaan tilanteesta ja hoidoista hetki. Tehdään Eiralle hoitosuostumus, gyn.tutkimus, uä ja aukiolotutkimus. Uä:ssä nähdään tavallisina molemmat munasarjat, toisessa 11mm johtofolli. Taaksepäin kallistuneessa kohdussa limakalvo on siisti, kehittää kolmikerrosnäkymää. Tuubat ovat auki ja kohtu ok. Toimenpiteet menevät ilman suurempia kipuiluja.

Mukaan saadaan labralähete ja hoitosuunnitelma. Luovutusneuvontaa tai psykologia emme tällä kierroksella enää tarvitse kun asiat on tuttuja entuudestaan ja psykologin lausuntokin vuodelta 2015 meidän molempien nimellä. Siittiötkin on pakkasessa valmiina. Kassalla kuitataan alkututkimusten lasku, josta saadaan vielä kelakorvaukset.

Seuraavana ohjelmanumerona on lh-piikin bongaus ja siitä viikon kuluttua progesteroniarvon otattaminen. Seuraavan kierron alkupäivinä mitataan vielä TSH ja prolaktiini. Jos labroissa ei huomautettavaa, lähdetään inssiä koittamaan luonnonkiertoon. Ehkä jo ensi kuussa jos tähdet osuvat kohilleen.

5 kommenttia:

  1. Ooh. Jänniä aikoja! Toivottavasti kaikki on kunnossa ja pääsette heti yrittämään!

    Otetaanko tiedän klinikalla automaattisesti verikokeet jne vai halusitteko ne? Meillä olisi tehty vasta useamman yrityksen jälkeen. Aukiolotutkimuksesta kysyin jossain kohtaa, mutta siitä sanoivat, että jos ei ole ollut sen alueen tulehduksia tai sairauksia, on epätodennäköistä, että putket on tukossa. Liekö totta vai vain paikallinen toimintatapa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, toivotaan :)

      Labroja mäkin mietin, et onkohan nyt tarpeen. Mulla aikanaan oli perusteena aiempi hedelmättömyys. Tällä kertaa klinikalta perusteeksi sanottiin, et halutaan sulkea pois sellaiset mahdollisesti piilevät perussyyt (ovuloimattomuus, kilppariarvot), jotka voivat vaikuttaa munasolujen kehitykseen ja laatuun. Ettei turhaan kokeilla kalliilla luonnonkierroilla, jos jostain pienestä lääkkeestä ois kokeiden perusteella apua. Ihan järkeenkäypää.

      Aukiolotutkimuksen suhteen lääkärit jakautuu kahteen kastiin. Toisilla sanomasi perusteet, toiset haluavat testata aukiolon välttyäkseen turhilta hoidoilta tai kohdunulkoisilta raskauksilta. Turun Väestöliitolla tutkimus tehdään rutiinisti ennen hoitoja. Itselle se oli ihan ok. Sanovatpa jotkut, et tuubahuuhtelun jälkeen raskauskin alkaa helpommin seuraavissa kierroissa. En tiä pitääkö paikkaansa, mut joitain yrityksiä seuranneena jotenki tuntuu et tutkimuksen jälkeen insseistä helpommin plussaa. (Mullakin tärppäs Taavasta nopsaan.) Saattaa olla kuvittelua, mut meille sellainen huuhtelu-ja-hedelmöitys-suunnitelma sopis :)

      Poista
    2. Olisihan tuo oivallista, jos tärppäisi heti. Jouluksi uuteen tupaan ja ennen kevättä pikkukakkonen maailmaan.

      Poista
  2. Jännittävää! Onnen tuulia toiselle kierrokselle :)

    VastaaPoista

Ilahdun, jos jaat ajatuksesi ja jätät kommenttisi :)