tiistai 12. syyskuuta 2017

Projektina sisustus

Viimein oma postaus siitä, mitä moni uudisrakentaja odottaa innokkaimmin. *rumpujen pärinää..*: SISUSTUS!

Yäh! Päättämättömälle satojen miljoonien vaihtoehtojen ähky oli kauhistus. Siksi projektin alussa jo sovittiin, et Eira klaaraa tän homman. Mä hyväksyn. Kaiken. Tai melkein kaiken. Tai sen mikä on kukkarolle järkevää. Ja jos ei tarvii luopuu rakkaista tavaroista. (Joo, oon keräilijä. Tai oikeestaan säilyttäjä..)

Sievitalon muuttovalmis teki sisustuksen makustelusta kohtuullista. Valmistalojen yleiseen valikoimaan nähden valinnanvapautta vaikutti olevan kiitettävästi. Tapettikirjoja, laattoja, kaapinovia, tasovaihtoehtoja oli nähtävillä Sievitalon officella. Sievitalon yhteistyökumppanin, Oulaisten SisustusPisteen, sijainti oli sen verran kaukana, et sinne asioitiin s-postitse. Lisämakuja haettiin paikallisista Värisilmistä. Käytiin pläräämässä ja hypistelemässä tapetteja sekä sovittelemassa värimalleja valohuoneessa, jotta sitten tiedettiin mitä kysyä ja mihin suuntaan lähteä. Ystävällistä palvelua saatiin puhelimitse ja postitse SisustusPisteen Susannalta ja Sirpalta.


"Hmm. Ottaisko tästä vai tuosta kirjasta..?"

Varsinaisia sisustusvalintoja saatiin tehdä rauhassa kotona. Toukokuisena päivänä posti kiikutti Oulaisista lähteneen sisutuspaketin, jossa oli mallit tapeteista, laminaateista, listoista (apua - niitäkin oli tyyliin 12..) saumaväreistä (ai nii, neki tarvii päättää).. jne. Lisäksi mukana oli se 300 kohtainen Tilkurilan kartta ja laattaesite.Laminaatteja

Väripohdintoja

Pilvipoutaisena päivänä haettiin varastosta vanha matto ja levitettiin tilpehöörejä mukkilan pihamaalle.

Aika pian suunnaksemme valikoitui lämmin ja tunnelmallinen värimaailma. Tasapainottelimme tapetin ja maalin välimaastossa. Joka seinälle kun sai valita tapettia tai maalia. Yhtä tai kahta tai miten haluukaan.  Valkoisen maalin (jösses, niitäkin oli jotain 20..) ohella valituksi tuli 4 eri sävyistä beigeä. Loppupeleissä makkarit ja eteinen saivat tehosteseinät tapetista. Niillä luodaan joka tilaan oma tunnelma.

Viidestä tapetista 3 valikoitui perusvalikoimasta, kaksi sen ulkopuolelta. Tapeteilta halusimme.. jotain. Jossain kohtaa haaveilimme erikseen hankittavasta Van Goghin Iirikset taulutapetista. Digitaalisesti leikattu taulu olisi ollut varsin näyttävä 270cmx180cm koossaan. Eteenkin kun suunnittelin listoittavani sille prameat "kehykset". Pinnan stuktuuri kuitenkin muistutti printtikuvaa, joten se jäi. Hollantilaisilta hankimme kuitenkin Mantelipuu-tapetin, joka oli tuntumaltaan röpöläisempi ja joka oli ihastuttanut meitä jo Rakenna, Sisusta ja Uudista-messuilla.


Mantelipuuta kirjastohuoneeseen
Seinäpintojen ja listojen jälkeen mietittiin laatat seiniin, välitiloihin ja lattioihin. Alustavan suunnitelman jälkeen sovimme laattakatselmusajan Sievin toimistolle. Siellä suhahti yksi kokonainenen iltapäivä. Saihan asiasta eri tuntuman kun laattoihin pääsi käsiksi livenä. Sen johdosta suunnitelmatkin menivät osin uusiksi. Värilinjassa jatkuu sama valko-beige-harmaa linja.

Kodariin?
Kylppäriin?

Koeladontaa

Kun kesäkuussa palautettiin valintamme, tuntui sisustus kovin kaukaiselta. Silloin vielä painittiin viemäreiden ja valun kanssa. Pikkuhiljaa viikot ovat kuluneet. Oikeastaan hämmentävän nopeasti toimitukset tupsahtivat tontille ja ne kannettiin sisään. Toimituksen jälkeen tarkastin, että SisustusPisteen ohjeet työmiehille oli virheettömät.

Valinnat paperilla

Viime viikolla laatta- ja tasoitetyöt sitten alkoivat. Kun viikon päätteeksi seinät oli tasoitettu, kulmat maalattu ja tapettirullat laitettu nojaamaan tuleville seinilleen, alkoi tuntua että "Herranjesta, tästähän tulee pian talo. Ei pelkkä työmaa."


Hui! Sillee kivasti :)

Ps. Mitä muutosten hintapolitiikkaan tulee, niin kombosta laminaatit-maalit-tapetit-listat-laatat muutoshintaa tuli maltilliset 250€ (sis.työt). Eli aika pitkälti mieluisat jutut löydettiin laajasta perusvalikoimasta.

4 kommenttia:

 1. Ihanan näköistä, just mun värimaailmaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Aika samoilla linjoilla mennään. Mäkin kovasti tykkäsin teidän valinnoista :) Saas nähdä tuleeko omastamme yhtä onnistunut kokonaisuus.

   Poista
 2. Oulaisten sisustuspisteellä kyl on hyvä palvelu :) kivat valinnat teillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) On siellä ja hyvin ovat tottuneet palvelemaan etäasiakkaita kun kaikki Sievitalot sisustetaan sitä kautta.

   Poista

Ilahdun, jos jaat ajatuksesi ja jätät kommenttisi :)