tiistai 19. syyskuuta 2017

Talo alkaa saada ilmettä

Talon ilmeen muuttuminen rangasta kodiksi on ollut viime viikon agendalla. Niin paljon ilme ei muuttunut, kuin olisi ollut toiveissa, mutta aimo harppaus tehtiin.

Tasoite-maalaus-tapetti-tiimi oli vauhdikas kaksikko. Maanantaina kaikki tapetit löysivät seinilleen ja työn jälki oli erinomaista. Kuviot kohdistuvat millilleen ja saumoja sai katsomalla etsiä. Samalla ensin maalattiin kaikki laatoitettavat tilat, jotta laattamies pääsi töihin.

Esimakua Taavan huoneesta tapetoinnin jälkeen
Tyttö tykkää :)

Loppuviikolla maalattiin loputkin seinät. Tiimi keräs kimpsut ja kampsut pe illalla ja meille jäi litratolkulla maalia. Aprikoitiin, notta mahtaako vielä olla toinen maalikerros tiedossa, mut epätietoisina vietiin kuitenkin ämpärit varastoon pois jaloista.

Tiistaina laattamieskin viimein pääsi vauhtiin. Aikataulun pissimisen vuoksi oli priorisoitava. Kaikkea ei ehdi saamaan valmiiksi ennen kiintokalustetoimitusta. Kylppärissä tehtii  seinän ja välimuurin tasoitus loppuun. Kylppäriä ja saunaa lukuunottamatta laatoitettavien tilojen lattiat vesieristettiin. Kodari-pukkari-tuulikaappi-akselille levitettiin loppuviikolla laatat ja viikonloppuna tehtiin vielä saumaus.


Lattialaattana meillä siellä on 10x10 Conscept Beige ja saumavärinä Ceresitin 07 Harmaa. Näihin tiloihin beige sopi yleisilmeeltään ja saumaväri oli kompromissi. Ei haluttu tummaa saumaa, mutta kovin vaalea olisi altis likaantumiselle kun käytännössä kodarin kulkuovesta tulee perheen arkieteinen. Kun nähtiin lopputulos luonnossa,  oltiin tyytyväisiä.

Torstaina Uuniseppien uunimestari kävi viimeistelemässä takan. Meidän takka on malliltaan Saana. Se kuului perustoimitukseen, eikä me haluttu sitä muuttaa tai kasvattaa vaikka Uuniseppien toimistolla papereita tehdessämme pääsimme tutustumaan erinäisiin vaihtoehtoihin. Saana miellytti meitä sekä kokonsa että näkönsä puolesta.

Ennen
Jälkeen
Tölli alkaa yhä enemmän näyttää kodilta myös ulkoa päin, sillä mennellä viikolla ikkunat ja ovet saivat koristelistoituksensa. Räystäslaudoituskin alkaa olla valmis ja ensimmäiset kulmalaudat on asennettu paikoilleen. Talliinkin asennnettiin ensimmäiset ulkopaneelit, joten pientä edistystä sielläkin.


Ukin kanssa edistyttiin maalaushommista monimuotoisimpiin tehtäviin kun ensimmäiset sadevesikaivot asennettiin talon nurkkiin. Eiran kanssa viikonloppuna siivottiin urakalla ja raivattiin tilaa tällä viikolla saapuville kiintokalusteille. Nyt rupee roipetta pyörimään jaloissa aikalailla kun nii monella ammattimiehellä on homma vaiheessa.


Viikolla käytiin myös pihavalo-ostoksilla, jottei meno menisi ihan pimeäksi. Sievin puolesta töllin ja tallin seiniin  tulee toki lyhtyjä, mut lisäksi kaivattiin yleisvaloa pihamaalle tolppien muodossa. Nyt niitä ootellaan saapuviksi. Saas nähdä päästäänkö asennushommiin enää tän syksyn aikana.

5 kommenttia:

 1. Näyttääpä ihanalta! Tuo talon ulkoväri on tosi kaunis! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Vähän se elää valosta riippuen, mut on kyl tykätty kaikista variaatioistaan :)

   Poista
 2. Voi hitsi, onpa teille tulossa ihanan näköinen koti! Kyllä se alkaa jo kodiltakin näyttää, kun pääsee teidän persoonaa seiniin tapettien muodossa. :) Ihanaa, muutto lähestyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) ja äh, se muutto.. ..kauhistuttaa, ku lempipuuhaa.. Kiva ku muistutit :D

   Poista
  2. Haha sori. :D Olisko parempi muistutus sitten se tulevaisuus, kun ootte asettunut jo kodiksi? ;)

   Poista

Ilahdun, jos jaat ajatuksesi ja jätät kommenttisi :)