torstai 14. syyskuuta 2017

Viikko jolloin muuri murtui

Raksalla sattuu ja tapahtuu. Työmiehet tulee ja menee, me koitetaan epätoivon vimmalla säiden armoilla maalata ulkopaneeleja.


Viime viikko oli puuhakas. Laattamies tuli sovitusti maanantaiaamusta. Laatoitettavien tilojen lattiat hiottiin puhtaiksi ja tasoitteiden tarpeet mittailtiin. Kylppärissä tehtiin pohjatöitä ja oikaistiin himpun vinoon muurattua seinää. Kun välimuurin tasoituksen aika tuli, sepäs ei kestänytkään ohjauslautojen poramista vaan antoi periksi ja murtui koko seinä. Jäätävän jymähdyksen jälkeen laattamiehen kanssa kohauteltiin harteitamme ja siivottiin muurinpaloja. Todettiin, ettei välimuuria oltu kasattu tarpeeksi tuhdiksi. Laattamies lupasi aamulla vinkata timpureille, että kasaisivat uuden ehomman seinän pikapikaa. Onneksi pihalla oli jäljellä vielä viisi ehjää kevytharkkoa.Seuraavana päivänä vastaavamme ajoi tarkistamaan muuria. Otti luurin käteen ja ohjeisti timpureiden pomolle välimuurin korjaavat toimenpiteet; "Seinään kiinnitetään aloituslista, joka ankkuroi kevytharkot. Laastilla täytetään harkkovälit kunnolla ja kauimmaiseen harkkoon työnnetään tukiteräs." Avot. Näin tehtiin, mutta vasta perjantaina, joten kylppäri jäi laattatöiden osalta vaiheeseen.


Laatoittaja ei päässyt aloittamaan muissakaan tiloissa, sillä tasoitetyöt ja seinät oli tekemättä. Ehdin jo tiedustella Sieviltä asian perään, kun tasoitetyypit (ei voi sanoa miehet, kun kyseessä oli mies ja nainen) kurvasivat pihaan. Siinä oli tehotiimi paikoillaan. Aloittivat hommat iltaa kohden ja painoivat niin kauan kun valoa riitti. Ensin seinät paklattiin, sitten hiottiin. Taas korjattiin ja hiottiin.Loppuviikon ja viikonlopun aikana kaikki seinät muuttuivat tasaisksi kuin vauvan peppu ja ne saivat hipiäänsä pohjamaalin. Oikean väriset purkit teloineen löysivät huoneisiin ja tapetitkin purettiin laatikosta odottamaan alkavaa viikkoa.
Pihamaalla tapahtui, kun julkkarin teko jatkui. Takaterassi sai muotonsa ja eteni melko pitkälle. Ensimmäiseen ikkunaan naputeltiin koristelistat, josta mä sitten heti huomautin listan lyhyydestä. (Koht saan kauheen narisijan maineen.) Sovittiin timppojen kanssa, et ikkunan yläpuolella kulkevista koristelistoista tehdään meillä totuttua pidemmät, koska niin on piirrustuksissakin.

Perjantaina timpurit työskentelivät myös sisällä. Paneloivat saunan valmiiksi ja kylppärin kattokin eteni puoliväliin. Viikonloppuna tulosta ihaillessani panin merkille, et yksi asennetuista paneeleista oli lohjennut. Meilasin tiimin pomolle toiveen, että se vaihdettaisiin ehjään, eikä pikkuvikaisia asennettaisi nyt kun kuranttia tavaraa on riittämiin.

Tallinkin kunto koheni, kun ovimies kävi asentamassa autotallin oven ja nostimen. Ukin kanssa liekeissä iltahämärissä seistiin tallissa ja ränklättiin ovea edes takas kaukosäätimestä ja käsivoimin. Lopulta lukittiin ovi auki ja katkaistiin sähköt. Jää sekin odottamaan tallin valmistumista. Mut hei; ihanaa et ovi on paikoillaan eikä paketissa pihamaalla jossa se ehti olla jo yli kuukauden.Viikon jälkeen oli sellainen tuntuma, et nyt alkaa loppuhommat edetä vauhdilla. Mahtista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun, jos jaat ajatuksesi ja jätät kommenttisi :)