maanantai 16. lokakuuta 2017

Viikon 40 sekalaiset, sähkäri ja sauna

Raksaviikolla 40 on raksa edennyt siellä täällä. Sisätöissä aloitetiin kattolistojen, ikkunalistojen ja väliovien asennus. Laattahommat etenivät verkkaisesti välitiloissa. Vaikka aikataulu venyy ja paukkuu täytyy työstä antaa laattamiehelle täydet plussat. Laatoitusta aloitellessa meiltä kysyttiin mielipidettä asioihin, joiden tekeminen niin tai näin oli makuasia. Esim. miten laatat välitiloissa rajautuvat jne. Näin lopputulos oli omaa silmää miellyttävä. Ja miellyttihän se muutenkin, sillä työn jälki oli vimottoon päälle siistiä niin välitiloissa ku kylppärissä.

Tiistaina työmaalle kurvasi sähkömies. Yllätys oli aikamoinen, sillä olimme odottaneet sähkäriä myöhemmin, eikä muut sisätyöt vielä olleet riittävän pitkällä. Hämmentynyt oli sähkärikin. Meillä oli talli täysin vaiheessa, kun tarkoitus oli tehdä levyjen paikkaus ja maalaus ennen sähkötöitä. 


Sähkäri hymyillen antoi päivän aikaa ja puuhasi talon puolella sen minkä pystyi. Samaisena iltapäivänä me aloitettiin tallin raivaus. Illan aikana kitattiin seinät ja katto. Yötä vasten maalattiin. Kolmelta yöllä olin kotona ja talli oli kertaalleen maalattu maaleilla, jotka talosta oli jääneet yli.Seuraavana iltana oli mukava mennä hämärtyvälle tontille. Siellä täällä talossa oli kytkin, josta syttyi valo. Ei tarvinnut pimeässä kykkiä. Sähkärille on annettava erityiskiitos; Häntä selkeästi kiinnostaa harmoninen lopputulos. Meillä nimittäin keittiön led-lista kovalla valollaan poikkeaa muusta valaistuksesta. (Valomaailmalla kun on haettu pehmeää tunnelmaa ja nykyajan ledit ln sivuutettu vanhoilla valaisimilla.) Kiinteät kupuleditkin antavat varsin lämmintä valoa.
Sähkäri tarjoutui vaihtamaan listan 2700-3000kelviniseen ja sitä kautta lähemmäs muita lämpimiä sävyjä. Me oltiin ihan äimänä; "Näinkö voi vain vaihtaa ilman kustannuksia?" Kiitollisina tarjous otettiin vastaan ja se on vielä to-do-listalla. Vielä on muutenkin hommat kesken, viimeiset kytkennät tehdään tällä tai ensi viikolla.

Oma lempilapseni - the Sauna - kaulustettiin loppuviikolla. SunSaunan valmiselementit oli tehty mittatilauksena suunnitelman ja saunamme mittojen mukaan. Pieneltä pähkäilyltä ei vältytty. Saunan laudekorkeutta ja selkänojan korkeutta mallailtiin. Timpureiden asentamat kalustetuet olivat paneleiden takana auttamattomasti väärällä korkeudella ja näin täysin hyödyttömät. Asentajamme kiinnitti lauteet tuhdisti runkorakentaisiin ja niiden tukevuus testattiin kiipeämällä lauteille koko porukka; Eira, mä, ukki ja asentaja. Hyvin pysyi.


 Selkänojalle sopivaa korkeutta mallattiin siten, et mä saunanoitana retkotin lauteilla ja asentaja mittaili optimaalisen korkeuden paikoilleen. Kävipä niinkin, et valaistusta laitettiin lennosta uusiksi. Asentaja vinkkaili selkänojaan sopivasta led-sarjasta, joten sellainen oli pakko käydä sähköliikkeestä noukkimasta. Ohutta lisänäpräystä se vaati, mut lopputulema oli et kannatti. Vielä kun sähkäri antaa loppusilauksen, ni avot!

Laminaatteja kaivattiin ja niiden perään soiteltiin pitkin viikkoa. Viimein perjantaina klo15 puhelin soi "Haluutteko, et tuodaan vielä tänään?" Kyllä kiitos, et ovat ees maanantaina raksalla. Klo 16 paketit vedettiin kuorma-autosta pihaan. Viimeinen voimanponnistus ja meidän osuus kantohommista oli tehty.


4 kommenttia:

 1. Kuinka kaunis koti teille tulee! Nipsu tuohon johonkin aiempaan postaukseen jo kommentoikin omasta talokuumeesta... ja nyt mäki haluun! :S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talokuume on pirullinen tauti. Ja sama ku vauvakuume; saattaa yllättäen tulla aika kalliiksi ;D Meillä viimesilauksia tehdään. Kohta päästään katselemaan lopputulosta :)

   Poista
 2. Ihanan näköistä. Kelpaisi minullekin uusi talo! Hieman remonttia me teemme tällä hetkellä, joten olen kuitenkin tyytyväinen. Talolla on ikää jo aika paljon. Samalla myös sähkömies tulee käymään, ja teemme hieman tarkastuksia sekä päivityksiä. Kovasti onnea kotiin, ja ihania vuosia!

  VastaaPoista
 3. Kauanko meni kokonaisuudessaan, että sähkötyöt saatiin päätökseen? Veljeni talossa samainen urakka alkamassa lähiaikoina. Kiva muuten lukea näitä muidenkin raksablogeja. Muistuu omat rakennusajat mieleen.

  VastaaPoista

Ilahdun, jos jaat ajatuksesi ja jätät kommenttisi :)