torstai 3. maaliskuuta 2016

Äitiyspakkaus - 2016 vs. 2015

Varma kevään merkki; uusi äitiyspakkaus. Kevään korvilla Kela perinteisesti julkistaa uuden äitiyspakkauksen. Niillä näppäimillä on keskikesän odottajilla mahdollisuus taktikoida: tilatakko heti h.22 paperit saatuaan viime vuoden pakkaus vai venyttääkkö pakkauksen hakemista sinne takarajalle (2kk ennen laskettua aikaa), jolloin posti kiikuttaisi kotiin tuliterän paketin?

Taktikoimisen mahdollisuus on rajallinen: Vanhat jaetaan ensin loppuun, jolloin uuden pakkauksen jakamisen aloittaminen riippuu äitiysavustushakemusten määrästä. Jos paperit saa vasta kevätauringon sulatellessa lumien rippeitä, ei ehkä ennätä menneen vuoden apajille. Toisaalta, nyt syntyvyyden ollessa laskussa, saattaa vanhaa settiä olla tarjolla pitkälle kevääseen, jolloin vetkuttelukaan ei varmista uunituoretta pakkausta.

Jos sinulla olisi valinnan vapauden kortti, kumman posti kotiin kiikuttaisi?

Vuoden 2016 uunituore äitiyspakkaus.
Kuva: Kela

Äitiyspakkaus vuosimallia 2015
Kuva: Kela

Vai osuisiko valintarastisi näiden sijaan mieluummin rahalliseen 140€ äitiysavustukseen?

Ps.Virallisesti Kela on ilmoittanut esittelevänsä 2016 äitiyspakkauksen kaikkine tuotteineen medialle huomenna pe 4.3. klo 9.30. Tilaisuutta pääsee seuraamaan suorana Kelan Periscopessa.

9 kommenttia:

 1. Keskusteltiin tästä aiheesta just ystäväni kanssa joka aikoo juurikin taktikoida parhaansa mukaan, että saisi tuon uuden pakkauksen :D Itse taas tykkään enemmän tuosta 2015 versiosta (pöllöjä, pupuja, kuutteja, aaah ihania!), mutta valitettavasti olen vielä niin varhaisessa vaiheessa raskautta, että turha kai edes vielä haaveilla koko äitiyspakkauksesta :) Toki on tuossa uudessakin monta hyvää.

  VastaaPoista
 2. Meillä on jo kotona vuoden 2015 pakkaus ja nyt tuon tämän vuoden pakkauksen nähtyäni olen aivan äärettömän tyytyväinen, että se kotiutui meille. Kauhean poikamainen tuo tämän vuoden pakkaus näin tyttöä odottavan silmin.

  VastaaPoista
 3. Näistä valitsisin mieluummin tämän uuden 2016 pakkauksen. Suunnitelmissa on kuitenkin ottaa tällä toisella kerralla äitiysavustus rahana, vaikka pakkaus onkin laskennallisesti arvokkaampi kuin 140 euroa. Vaatteita ja kaikkea on jo niin paljon, mutta voihan se mieli vielä muuttua! :) En kuitenkaan ole sitä tyyppiä, että haluaisin esim. säästää äitiyspakkauksen jälkipolville.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ei, oon just sitä tyyppiä.. :D oon pulassa.. o_O

   Poista
 4. Kummassakin on ihana tuo makuupussi (vai mikä sen oikea nimitys onkaan?), uudessa pidän enemmän haalareista (tosin en ymmärrä miksi tuohon tummanruskeaan haalariin on pitänyt laittaa nuo piirroshahmot! En oikein välitä tuon tyyppisistä koristuksista lastenvaatteissa) ja ehkä värimaailmastakin. Tosin kummassakin pakkauksessa suuri osa kuviollisista vaatteista ei ole sen tyyppisiä joita ostaisin itse. Luulen että meillä tulee hommattua niin paljon bodyja ja muita vaatteita etteivät ihan kaikki nuo vaatteet päätyisi välttämättä käyttöön, mutta ottaisin silti kuitenkin pakkauksen (ainakin ensimmäisen lapsen kohdalla) koska pakkauksessa on kuitenkin niin paljon kaikenlaista. Onhan se aika hienoa että äitiyspakkaus on olemassa ja se ilmaiseksi jaetaan! :)

  VastaaPoista
 5. Kävin just eilen noutamassa oman äitiyspakkaukseni (ja sain kuin sainkin sen kotiin pyörän tarakalla:D) ja oli se kyllä aika erikoinen tunne avata pakkaus. Että minäkö nyt olen tuleva äiti, nytkö se on minun vuoroni, ei aina kaikkien muiden. Kerrankin mä en ole se sivustaseuraaja. Mulla alkaa huomenna viikko 33 ja tilattiin siis pakkaus ihan viime tingassa. Henkisesti en olisi ollut yhtään aiemmin valmis hakemaan pakkausta, meidän tulevan lapsen ekaa sänkyä. (Me ei siis hommata lapselle sänkyä, ennen kuin hän kasvaa pakkauksesta yli, ja sittenkin saatetaan kokeilla perhepetissä nukkumista.) Mutta varsinaiseen kysymykseen, mä olisin mieluiten ottanut osia kummastakin pakkauksesta. Pidän sinisestä väristä, joten olisin mieluummin ottanut noita sinisiä vaatteita (vaikka tyttö onkin tulossa, mä inhoan tuota jaottelua tyttö- ja poikamaisiin väreihin yms.). Mutta tästä pakkauksesta ehdottomasti enemmän pidin pussilakanasta ja haalarista! Niistä oon tosi iloinen, miellyttää silmää. Mä luulen, että osa noista vaatteista jää varmasti käyttämättä, koska en vaan yksinkertaisesti pidä väreistä. Aika tyhmältä tuntuu sanoa näin, mutta toisaalta jos on valittavana kaksi vaatetta, niin varmasti tulee valittua se enempi silmää miellyttävä. Ja aika yltäkylläisessä maailmassa me täällä muutenkin eletään, että onko se nyt kauhea synti loppujen lopuksi jättää vaikkapa keltaiset, vihreät ja ruskeat vaatteet käyttämättä, jos on kauniimpia tarjolla. Kuola- ja ruokalapuista en myöskään pidä yhtään. Ja makuupusseista en pidä kummistakaan. Katsotaan, tuleeko meille käyttöä siitäkään. Ehkä ostan jonkun yksivärisen ensi talveksi kuirpparilta.

  Joka tapauksessa, on tuo aika hieno lahjus tuleville perheille, ollaan me täällä Suomessa aikas tosi hyvässä asemassa. On ilmainen äitiysneuvola, on pitkät palkalliset vapaat ja äitiyspakkauskin. Itse oon oikeen ihmetellyt tärä kaikkea "lahjontaa". Vaikka olenhan mä itse ollut sitä kustantamassakin veroja maksamalla.

  VastaaPoista
 6. Olen aina ihaillut pakkauksen yltäkylläisyyttä ja ohuesti kummastellut sen ajoin saamaa rankkaakin kritiikkiä. Me olemme ajatelleet ottaa pakkauksen, näin ensimmäistä odottaessa pakkauksen saapuminen joskus ajallaan on eräänlainen virstanpylväs/lähtölaukaus sekin. Nähtäväksi jää minkä verran tuotteista sitten jää tyhjäkäynnille vai jääkö mitään. Marikkin kanssa olen samaa mieltä siinä että molemmat pakkaukset sisältävät tuotteita, joita ei itse tulisi kaupasta valittua. Samoin molemmissa on ihanuutensa. Ehkäpä kokonaisuutena uusi on itselle enemmän mieleen ja sitä todennäköisesti kevään loppupuolella onkin tarjolla. Sinisyys minutkin kieltämättä yllätti, mutta enpä minäkään sitä viimeisimmän kommentoijan lailla pidä kynnyskysymyksenä, vaikka sukupuolta emme tiedäkään. Vaan ei sillä, pakkauksista molempi parempi. Hieno avustusele kaiken kaikkiaan :)

  VastaaPoista
 7. Jos vaan joskus tuollaisen pakkauksen saan, lupaan pyhästi olla valittamatta sanaakaan sen sisällöstä. Kun vaan sellaisen saisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten haluaisinkaan rohkaisten luvata, että varmasti saat.. Lupauksiin ei kuolevaisen valtuuteni riitä. Sydämestäni toivon niin <3

   Poista

Ilahdun, jos jaat ajatuksesi ja jätät kommenttisi :)