tiistai 8. elokuuta 2017

Talo tiiveysmitattu, talli valettu

Pari raksaviikkoa on taas ennättänyt pyörähtään. Edellisviikolla malttamattomat maalarit hyökkäsivät terassien tolppien kimppuun, johon puunsuoja oli levitetty jo kolmisen viikkoa sit. Huomattiin et terden rakenteita aletaan suunnitella, joten oli aika maalata tolpat, jos niihin meinaa saada värin alas asti. Ja kannattaahan meinata - ihan tolppien alapäätyihin asti. Se suojaa terassin sisään jäävää puutolppaa maakosteudelta.Etuterden alkutohinat
Pientä reklaamaatiotakin viikkoon mahtui. Vastaavan ja timpurimme kanssa panimme merkille, että kylppärin WC-pytyn viemäri törötti auttamattomasti liian lähellä seinää. Soitto Sievin työnjohtoon ja samalla viikolla viemärimies kurvasi toteamaan tilanteen. Ei auttanut sen toteaminen et lvi-suunnitelman mukaisesti oli tehty. Törö oli niin lähellä seinää, ettei muurattu seinä mahdu kohilleen saatikka pytty sen eteen. Ei auttanut kuin siirtää ylöstuloa, joten putkimies alkoi hommiin samoin tein. Illalla oli valmista.Raksaviikolla 30 ohjelmassa oli myös tiiveysmittaus. Sen teki Turun kuntotutkimus. Kaikki mahdollisesti vuotavat lävet teipattiin tiiviisti, kämppään imaistiin alipaine ja tarkastelun päätteeksi vuotoluvuksi saatiin 1.07, joka on uudisrakennukaen keskiarvoa. Lukema oli matalampi kuin Sievitalon lupaama 1.2, mut korkeampi kuin salaa olin odottanut. Lämpimällä kelillä vuotokohtia on vaikea havaita lämpökameralla. Joitain kohtia bongattiin ja korjattiin samoin tein. Lukuun vaikuttava tekijä saattaa olla se, että takkamme on pinnottamatta, joten harkkorakenne saattaa hengittää.

Niin tai näin, lukema oli ok ja läpäisi testin. Energiatodistus päivitettiin ja luokkamme pysyi ennallaan ollen 126 ja luokka B:ssä. Eli hyvillä asemin kalliopihlajamme on matalaenergiatalo, kun B-luokitus meidän kokoisissa kattaa arvot 85-139. Rakennustarkastajamme arvioi uudiarakennusten sijjoittuvan pääosin 160 tuntumaan ja luokkaan C, joten näihin spekseihin voimme olla ihan tyytyväisiä.
Tallikin eteni, kun sinne saatiin viimein valu. Valun teki Hareja, jonka työnjälkeä vastaavamme talon osallakin on erityisesti kehunut. Valumiehet olivat pahoillaan et tallissa oli kaatoa vain 2cm, olisivat valumavesien vuoksi mieluummin tehneet jyrkempää kaatoa, koska talli on niin pitkä. Keskustelun jälkeen päädyttiin siihen, et kaatoa tehdään autopaikan alle ja tallin päädyssä (missä on tod.näk. säilytystilaa) lattia jää tasaiseksi. Valumiehet nakuttelivat suojapeitteen ovensuuhun estämään suoraa auringonvaloa. Valu tehtiin illalla ja pakkohan siellä oli käydä painamassa meidän perheen jäljet varaston lattoaan. 


Aurinkoisen helteiset päivät ja puuttuvat ovet loivat sen verran kuumat ja valoisat olosuhteet, et ajateltiin pelata varman päälle. Seuraavana päivänä valun kestäessä kävelyä kävin ropistelemassa yhden kastelukannullisen vettä lattialle ja peittelemässä sen ylimääräiseksi jääneelle höyrysululla. Ovi aukkoon naulattiin suojapeite tuomaan varjoa. Kaikella tällä tarkoitus oli estää liian nopea kuivuminen ja siten valun halkeilu.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun, jos jaat ajatuksesi ja jätät kommenttisi :)