perjantai 18. elokuuta 2017

Toisella viikolla edistyy enemmän, toisella vähemmän

Raksa on laahannut. Tai siltä on tuntunut. Syynä osin se, että työmaastamme vastaava timpuri pisti ilmeisesti yllättäen hanskat naulaan ja möi osuutensa firmasta, joka talomme pystyttää. Työt on jäänyt tiimin muille tekijöille ja kun on kesä niin duuniahan riittää. Yksi timpuri on huhkinut menemään. Välillä on ollut kaksi, välillä viikkoon ei ketään.

Realiaikaa enemmän laahaa raksapäivitykset, kun on ollut aika lailla tehtävää ja muitakin juttuja mielen päällä. Nyt on aika ottaa takapakit ja päivittää kuulumiset parin viikon takaa.

Raksaviikolla 31 talon sisäseinät saatiin valmiiksi. Samoin tein aloiteltiin mdf-panelien kiinnittäminen kattoihin.


Käyttöullakolle nakuteltiin raakaponttilattia ja päätyikkuna löysi tiensä valaisemaan välikattoa.


Sauna alkoi edistyä. Seiniin tuli alupaperit ja koolaukset. Kattokin paneloitiin. Kiukaan taakse tehtiin vahvikkeet. Mua mietitytti vahvikkeiden sijainti, joten vein hallussani olevan saunan po-kuvan pelipaikoille ja tarkastettiin siitä kiukaan paikkaa. Timpuri päätti lisätä yhden kiinnityslaudan oven puolelle. Mä oisin ehkä laittanut jopa kaksi, mut en olekaan ammattilainen :D

Samoin kylppäri eteni muurausvaiheeseen. Timpurin kanssa kimpassa katsottiin vielä wc-pytyn ja suihkun väliin tulevan puoliseinän sijainti, jonka timpuri asetteli toiveidemme mukaan. Sit pantiinkin merkille, ettei pytyn eteen tulevan kalusteen etäisyyttä wc:stä oltu huomioitu suunnitteluvaiheessa, sillä kaluste oli tulossa liian lähelle. Mielikuvissa istuttiin pytyllä ja kaavailtiin allaskaapin sijoittumista. Tultiin tulokseen et pitkän pytyllä istujan jalat on melko lähellä kalusteen sivua.. Auts. Siinä yksi asia huomioitavana kalustetoimittajan kanssa.
Talliin saatiin sisäkoolaukset ja varaston väliseinä. Ennen seinän pystytystä juttelin timpureille varaston ja tallin välisen seinän eristyksestä, joka piirrustuksissa oli 50mm villaa. Meillä on tarkoitus pitää varasto talvisinkin kunnolla lämpimänä ja tallissa lämpöä vain sen verran kun on tarpeen. Molemmat lämpiää sähkövastuksisella lattialämmityksellä, joten lämpöhävikki varaston puolelta talliin huolestutti. Pihalla oli sopivasti pattinkeja ja 100mm villasäkkejä (50mm villat loppu), joten timpurit sanoivat että samalla vaivalla laittavat paksumman seinän ja 100mm eristeen. Ongelma ratkaistu. Mahtavaa palvelua timpuritiimiltämme!


Viikon päätteeksi kuorittiin valun suojamuovit pois ja talli jäi odottamaan sähkäreitä, jotka saapuivatkin maanantaina. Talli sähköistettiin ja sen jälkeen työmaalla oli loppuviikko hiljaista. Mitä nyt ukin kanssa maalaustalkoot jatkuivat läpi viikon. Maalataan edelleen telineillä maassa, kun julkkaria ei ole nakuteltu paikoilleen. Pikkuhiljaa alkaa olla koko setti talon ja tallin valkoisia maalattu. Aika hyvä saldo sekin.

4 kommenttia:

 1. Hei se edistyy! Millä tienoin pitäisi talon olla valmiina ja perheen päästä muuttamaan sisään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikolla 43 pitäis olla loppusiivous ja talonäyttö. Sen jälkeen päästään kantamaan kamoja. Siis 10 weeks to go :)

   Poista
 2. Harmi, jos vastuutimpuri lähti, toivottavasti saatte korvaavan tekijän pian! Tosi jännät viimeiset viikon edessä. Hauska nähdä, minkä näköinen koti teille lopulta syntyy. :)

  On pitänyt kysyä, että tuleeko teille käyttöullakolle vain varastotilaa vai myös esim. vierasmajoitustilaa? Jonkin rakennusprojektin Instagramista luin, että heille tulee puolilämmin "vierashuone" käyttöullakolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan, homma jatkuu saman firman muilla kirvesmiehillä, joten sen suurempaa mutkaa ei tullut. Silloin kun julkkarin suhteen tiedustelin nihkeää edistymistä, mulle kerrottiin kyseisen osakkaan lopettaneen. Sit vasta tajuttiin, ettei häntä olekaan heinäkuun alun jälkeen näkynyt.. Homma on kyllä edennyt ja aikataulussa, mut oletettavasti voisi olla pidemmälläkin jos tiimissä ois enemmän työmiehiä.

   Meidän 17m2 käyttöullakon on tarkoitus olla varastotilaa. (Tässä pikkuhiljaa tavaroita katsellessa tajuaa, et tarvitaan ihan kaikki varastotila joka vain on saatavilla X)) Näin ollen sitä ei ole huomioitu esim.rakennusluvassa rakennettavissa neliöissä. Ylös vie vain avattavat käyttöullakkotikkaat, joten huonekäytössä ne on vähän niin ja näin. Kai ristikoihin voisi pintaan lyödä kipsilevyä ja hakea enemmän huoneenomaista tunnelmaa, mut ylöspäin kaartuvilla seinillä tila jäisi melko suipoksi. Eikä se taitaisi olla rakennusteknisesti ihan luvallista, joten kunnan rakennustarkastajaa ei ainakaan kannataisi vieraisille kutsua :D

   Poista

Ilahdun, jos jaat ajatuksesi ja jätät kommenttisi :)