torstai 3. elokuuta 2017

PeePeet - round Elokuu

Klik. Felicitaksen ovi sulkeutuu elokuun ensimmäisenä.

Meitsi: Nyt Se taas alkaa..
Eira: Ei, ei, eeiiii - älä sano sitä!

PIIIIINAPÄIVÄÄÄT!
E: No just joo..

Ja niin alkoi dpo-päivien lasku tältä kuulta. Jotenkin yllättäen taas. Olimme laskeneet lyhyen kierron jäljiltä tän kierron oviksen viikonlopulle. Ällistykseksi ekat ovistuntemukset tulivat jo kp9, jolloin LH-testi näytti luullaksemme puolittaista viivaa. Viiva himmeni ja olimme jo luovuttaneet tältä erää.

Maanantaina illalla kp 13 limat, jomot ja hymynaama. Dough! Mielessä kummitteli viime kierron tyhjä näkymä, joten tiistaiaamuna aamulla soitettiin kiireesti klinikalle. Plan: aamulla uä ja jos folli on paikoillaan, ip:llä inssi.

Vastassa oli uusi lääkäri, uusi visio. Ultrassa limakalvo kolmikerroksisena reilut 9mm, follikkeli 19mm. Lääkärin mielestä inssiä voisi venyttää seuraavaan päivään. Tuntien Eiran nopean kierron käänteet, emme halunneet tehdä toista inssiä potentiaalisesti tyhjään näkymään. Inssi tehtiin toiveestamme sitten tiistaina iltapäivällä.

Toimenpidettä saatiin koittaa pariin otteeseen ennen kuin katetri ui sijaintiin, josta simot pääsivät menomestoille. Pesun jälkeen siittiöistä 69% oli vilkkaasti liikkuvia (A+B). Lukumäärällisesti se tarkoitti 3.2milj kilpurisiimahäntää. Niistä toivotaan löytyvän yksi sitkeä, joka tuollaa Mairen päivän yritykselle maireaa tulosta.

Inssin jälkeen folli tarkastettiin olevan pakoillaan ja lekuri kysyi, notta pistetäänkö irroituspiikki. Meille ei sellainen olisi tullut mieleenkään, sillä olihan LH-plussannut spontaanisti 20h aiemmin ja Eiran tuntemukset viittasivat ovulointiin. Hän oli jostain syystä (ilm.follin koon vuoksi?) sitä mieltä että pistos olisi eduksi. Kun siitä ei tiedettävää haittaakaan ole (?), Eira päätti piikin ottaa. Nyt on Pregnylit vatsanahassa ja odottelu työnnetään ajatuksista sivummalle. Oireita ei pahemmin kannata tunnustella, kun ei tiedä mikä mistäkin johtuu. Varmaa on ettei testiä kannata tehdä ennen kuin vähintään kaksi viikkoa on kulunut.

9 kommenttia:

 1. Mulla aina käytetty pregnyliä, tosin luomu ovis mulla ollut kortilla. Pregnyl ei mulle raskausoireita tehny tai ainakaan en muista :D (joillekin kyllä tehnyt raskausoireita). Paljon tsemppiä tähän kiertoon! Luithan postaukseni plussa-aalloista, jospa sinne vielä mahtuisi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Luin. Toivottavasti samaan aaltoon ehditään mukaan :)

   Poista
 2. Mä pyysin lääkäriltä Pregnyl-reseptin, vaikka muuten inssit on tehty luomuna, eikä oviksessa pitäisi olla mitään häikkää (ainakin ovisplussan olen saanut aina omin avuin). En vaan halunnut ottaa mitään riskejä siitä, etten jostain syystä ovuloisikaan, kun hoidot on kuitenkin niin kalliita. Kaksi inssiä tehty, joista kaksi lasta, joten ei siitä ainakaan mitään haittaa ole ollut :) Mulle Pregnyl teki raskausoireita (vahvempia kuin raskaanaollessa), mutta hyvin lyhyen aikaa. Raskaustestissäkin se näkyi vain reilun vuorokauden, vaikka sanotaan, että saattaa näkyä jopa 10 päivää.

  Tsemppiä ja plussatuulia!❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau! Onpa ollut onni myötä. Ihanan rohkaiseva kommentti, kiitos :)

   Poista
 3. Meillä käytettiin Pregnyliä yhteen kiertoon, eikä vaimolle silloin ainakaan raskausoireita tullut. Mutta toki, yksilöllistähän sekin on! Jos tämä viimeisin inssi ei nyt tuota toivottua tulosta, niin ollaan mietitty ottaa puheeksi lääkärin kanssa tuota Pregnylin käyttöä jatkossa. Vaikkei ovuloimisessa mitään ongelmaa olekaan ollut, niin ne tuntuu tapahtuvan hyvin vaihtelevalla nopeudella - inssien ajoittaminen onkin tästä syystä ollut hiukan haastavaa...

  Kaikki peukut pystyssä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Pirullista pelaamista sen ajoituksen kanssa. Toisella kertaa liian ajoissa onkin seuraavalla kerralla liian myöhään. Välillä tuntuu et miten tää kellekkään voi onnistua tosta vaan ilman kyttäyksiä ja hoitoja :D

   Poista
  2. Itsehän kontrollifriikkinä koen että juuri se kyttääminen on tässä "parasta".. :D Ainakin siihen asti kunnes saadaan se toivottu lopputulos!

   Poista
 4. Onnea matkaan!

  Mä pistin Pregnyliä kerran, toiseksi viimeisessä kierrossa, jossa epäilen tosin ajoituksen menneen pieleen (irrotettiin liian kypsymätön folli perjantaina).

  Jotkut lääkärit kuulemma (blogeista lukemani mukaan) pistättävät Pregnylin aina, sillä sillä voi olla raskautta edistäviä ominaisuuksia muitakin ovulaation aikaansaamisen lisäksi. Jospa se auttaisi teitäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Niin mäkin oon ymmärtänyt et saattaa olla myös "loppuun kypsyttävää" vaikutusta. Tähän ollaan ihan tyytyväisiä vaikka periaatteessa haettiin hyvää ajoitusta siten et ei tarvitsisi pistää. Kun lh luotaisestikin nousi, niin luulis kypsyyden olevan melko mallillasn vaikka koko jäi alle 20mm.

   Poista

Ilahdun, jos jaat ajatuksesi ja jätät kommenttisi :)