perjantai 25. elokuuta 2017

Viikon 33 kommellukset

Raksaviikko 33 on taputeltu pakettiin. Viikon odotettu huipputapahtuma oli maalämpöpumpun kytkentä. Alkuviikolla kun ukkin kanssa oltiin tuttuun tapaan maalaamassa, kurvasi oululainen auto pihaan. Kodikaslämmön maalämpömies tuli kytkemään pumpun. Linjasto paineistettiin ja kun vuotoa ei ollut, lattialämmitysputket täytettiin vedellä. Pumppua koesäädettiin ja kun homma tuntui toimivan sain käyttöopastuksen pumpun saloihin ja suodattimiin.

Tuliterä startti, käyttötunteja nolla

Tekniikasta innostuneena olin ihan täpinöissäni. Pääsen seuraamaan käyttötunteja, käyriä ja litkuja. Vääntelemään viostaakkeleja ja puhdistamaan suodattimia. Enkä taatusti unohda avata keruupiirien sulkuja pumppua käynnistäessäni. Sen opin jo kantapaan kautta kun ammattimieheltä pääsi lipsahdus, jonka seurauksena pumppu veti jäähän. Siinä sulatellessa sitten turistiin niitä näitä ja itsekin oppi kaikenlaista maalämmöstä. Hyvä fiilis jäi, vaikka ajoin miettii et oisko lämmöntoimittaja kuitenkin pitänyt valita itse ja lähempää. Niinku vaikka vikatilanteita ajatellen.. No toivotaan, ettei niitä tule.

Sisähommat eteni talossa ja tallissa. Tallin seinät levytettiin. Parissa kohtaa kipsilevy jäi vajaaksi. Koska Sieviltä ei talliin levypintaa kummallisempaa ole luvassa, huomautettiin puutteista timpureille. Lupasivat korjata asian ja vaihtaa levyt, kun niitä pihalla riittää.


Töllillä jatkettiin saunan ja katon panelointia. Kylppäriä ja saunaa tehdessä huomattiin paneelien olevan turhan lyhyitä. Jotta kosteisiin tiloihin ei tarvitsisi tehdä jatkoja, timpuri soitti Sievin työnjohtajalle. Uudet pidemmät paneelit laitettiin tilaukseen ja työ oli jätettävä vaiheeseen. 

Saunan hämärissä
Muuten sisäkatot saatiin lähes valmiiksi. Viimeisessä huoneessa mdf-paneeli loppui kesken, joten sekin roikkuu vielä. Kattohommien yhteydessä käyttöullakkoluukun paikka siirrettiin oikeaksi ja ullakolle vievät taittotikkaat asennettiin paikoilleen eteiseen. Siittä kelpasi paseerata välikatolle ja takaisin.

Loppuviikolla alkoi talon valmistuminen realisoitua kun Oulaisten värisilmästä napsahti tekstari "Toimitukseenne valitut maalit, tasoitteet ja tapetit ovat lähteneet tänään matkaan." Seuraavana päivänä niitä ukkin kanssa kannettiin sisään. Olo oli epäuskoinen; joko näitäkin pian tarvitaan..?

Päivän voimailuosuus
Samalla alkoi kismittää ulkopuolen edistymättömyys. Tiedän et timpurien urakkasopparissa lukee et sisähommat ensin, ulkohommat sitten. Silti.. Meillä ois ollut koko kesä aikaa maalata, mut julkisivua ei vaan kuulu. Turhautti, että paneelit on toimitettu jo toukokuussa, mut niitä ei vaan saada paikoilleen. Ne ovat maanneet pihalla kolme kuukautta.. Vesivekin rännitoimittajan kanssa oli puhetta sadevesikourujen asentamisesta elokuulle. Se edellyttäisi et julkkari ja nurkkalaudat ois paikoillaan ja nurkkiksen myös maalattu. Sen voisi unohtaa. Lähdin vähän näreissäni tiedustelemaan asiaa, koska Sievin työnjohtaja oli jäämässä lomalle. Vastaukseksi sain; "Ensi viikolla." Siihen oli tyytyminen.

Vaikka ei sen puolen, sillä me saimme jatkoaikaa hiirilistan asennukseen. Sain viimein tilattua Isoverin leveää hiirilistaa, jonka olimme - ukin epäilyistä huolimatta - ajatelleet asentaa itse. Lista tuli. Siinä missä sen piti olla 45mm Isoveria, se olikin 28mm Isolan listaa. Auttamattomasti liian kapeaa, eikä siten estäisi jyrsijöitä etenemässä vajaan 5cm tuuletusraossa. Dough! Siinä kohtaa viikkoa alkoi jo tulla olo, etteikö mikää voi onnistua kerralla.
Virhetoimitus; liian kapea hiirilista
Reklamaatiosähköposti Sarokkaalle. Sieltä sain sunnuntaina vastauksen, et haluamani Isover on poistunut valikoimasta, mutta voivat sitä vielä meille toimittaa jos voimme odottaa viikon pari. Kun vaihtoehtojakaan ei ollut (leveää listaa ei täälläpäin ole rautakaupoissa), lupasin jäädä odottamaan. Uuteen viikkoon lähdettiin kuitenkin hyvällä mielellä kun keskeneräiset asiat olivat osin hoidossa. Siinä on potentiaalia saada jotain valmiiksikin. Kunhan postipojat vaan saa kamat työmaalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun, jos jaat ajatuksesi ja jätät kommenttisi :)