sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

Eristyksiä, sulkuja ja putkihommia

Runkokatselmuksrn jälkeen on talolla ollut tasaista tohinaa. Raksaviikolla 22 alkoi villojen päälle ilmaantua höyrysulkua. Seinien sulutuksen jälkeen katto sai koolaukset ja sulkukankaan.
Höyrysulkujen asennuksen jälkeen alkoi katon eristäminen. Villat laitettiin ensin korotuksen päissä oleviin kattoristikoihin. Sitten villoitettiin tasakattoiset päädyt ja talon keskiosan korotus. Villojen ollessa paikallaan raksaviikolla 23 alkaa katon muoto käyttöullakollakin hahmottua. Loppuviikolla putkarit kävivät kaivamassa talon vesi- ja viemäriputket paikoilleen. Suurin osa tekniikasta on luonnollisesti upotettu kodari/kylppäri-päätyyn, mut toista vessaa ja tuuletusviemäriä varten putkarit saivat tehdä kaivuun ihan talon toiseen päätyyn asti. Päivä siinä kului ja homma oli valmis.Tallin osalta viemäröinti on tekemättä ja iso öljynerotuskaivokin seisoo vielä pihassa.


Tällä viikolla talli on kyllä edistynyt muilta osin. Sen seiniin on lyöty tuulensuojalevyt, koolauset ja suuri osa sisävilloista.Jotenkin sitä toivoisi, että valut molempiin lattioihin tehtäisiin kerralla. (Ihan noin niin kuin jätebetonin minimoimiseksi.) Mut ehkä se ei ole tarkoitus. Tai sitten on ja tallin lattian saa taloa nopeammin valukuntoon vaikka vielä on pohja kaivamatta. Sekin jää nähtäväksi.

Tänään illalla käydään Eiran kanssa vielä siivoamassa ja viemässä jätesäkkejä pois tontilta. Samalla jätetään muutama sikspäkki vichyä ja limuja. Ollaan otettu tavaksi sunnuntaina viedä tontille virvoitusjuomasetti työmiehille viikoksi. Jos sillä sais vaikka lämpiminä työpäivinä vähän hyvää mieltä. Kun oluttakaan ei tohdi tarjota..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun, jos jaat ajatuksesi ja jätät kommenttisi :)