maanantai 19. kesäkuuta 2017

Styroxit, putket ja raudoitus

Menneen viikon alkupuolella raksalla edettiin vauhdilla. Talon pohja oli saatu tasoitettua ja styroxit heitettyä paikoilleen. Mallikkaasti oli alimmaisena 10cm styroxia ja päällä kaksi 5cm levyä. Saumoja oli limitetty eri kohtiin kuten eristysmielessä kuuluu. Timpuri liimaili viimeisiä höyrysulkujen saumoja kun kvv-iv-tiimi kurvasi Sievitalon autolla pihaan. Seinien paikka piirrettiin valkolevyihin ja miehet alkoivat hommiin. Pari päivää huhkivat talolla ja tallilla.

Vesiputket löysivät paikoilleen. Kylmävesiputket kulkevat sinisinä maassa styroxien alla, lämpimät putket on kaivettiin styroxeihin. Ilmastontintiputket asennettiin välikatolle ja venttiilit tupsahtelivat katosta läpi huoneisiin. Jotkut jopa kahteen kertaan koska illansuussa käydessäni huomautin yhden seinän olevan 20cm väärässä paikassa. Se korjattiin ja samoin sitten venttiilejä siirrettiin. Päivän päätteeksi radon ja tuuletusviemäri nousivat seinää pitkin.Tiistaina timpurit kantoivat raudotukset taloon. Se olikin aika taiteilua, kun verkot on 240cm korkeita. Ottamalla raksaovi pois karmeineen, raudoitukset saatiin kokonaisina taloon sisälle.


Sievitalon porukka jatkoi lättialämmitusputkien asennuksella. Nyt kun lattiapiirit ja seinän paikat on kohillaan talon pohja alkaa hahmottua. Kun kaikki on samassa tilassa koko pohja näyttää jotenkin pieneltä. Sitä ihmettelee, miten kaikki suunnitelmat mahtuvat näihin piirrettyihin ruutuihin.
Jakotukitkin löysivät paikoilleen. Toinen könöttää teknisessä tilassa, toinen päätymakkarin nurkassa. Alkuperäinen paikka jakotukille ja radonin ylösnousulle olisi ollut eteisessä. Tarkoittaen et eteisen seinästä ois aina ja ikuisesti pönöttäneet näkyvillä ulkonevat tukit. Tai oikeastaan niiden kotelot. Ei kiitos. Siirsin omamme makkariin jossa se on tarkoitus piilottaa kaappiin.Tallikin edistyi. Parissa päivässä se sai viemäriputket, öljynerottelukaivon, villat, höyrysulut ja styroxit.
Valua ajatellen tallista puuttuu vielä raudoitukset ja lattialämmitysvastukset. Työnjohtajalta tarkistin, et valu ois tulossa samaan aikaan talon kanssa. Ajankohdaksi arvioivat tällä viikolla ma-ke. Toivon ettei ainakaan tänään. Sillä jos alkuviikko olikin vahdikas, loppuviikolla ei tapahtunut siivousta kummempaa vaan työmaa seisoi tyhjillään ammatimiehistä torstaista eteenpäin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun, jos jaat ajatuksesi ja jätät kommenttisi :)