lauantai 24. kesäkuuta 2017

Valu kuivuu jussin yli

Alkuviikolla taloon tehtiin lattiavalu. Valun teki lähikaupungin lattiaporukka, jolla osaamista alalta riittää. Valun paksuudeksi mitattiin 8.5-9.5cm ja kuutioita tilattiin 12.8m3. Tovin päästä betoniauto kaartoi pihaan. Pari tuntia kuraa kannettiin sisään ja kas, meillä oli lattia. Parin tunnin odotuksen jälkeen lattia viimeisteltiin ja jätettiin kuivumaan. Illalla käydessämme tontilla emme voineet vastustaa kiusausta painaa muistot tuoreeseen lattiaan. 

Hiljainen toive tallin ja talon valun samanaikaisuudesta valui hiekkaan. Maanantaiaamuna talliin ilmestyi kyllä raudat, mut lattialämmityskaapelit eivät ehtinet mukaan.Eriaikaisuus kismitti sillä kaksi valukertaa tarkoittaa kahta jätebetonia. Nyt kun pihaa on muotoiltu valmiiksi, ei betonin roiskaisu pihamaalle oikein houkuta. Jos olisi kaukaa viisas, voisi tehdä muottia roskiskatokselle, tallin ajoluiskalle tai kasvihuoneelle. Hyvällä tuurilla jätteen saisi hyödyksi. Huonolla tuurilla puolihyödyksi. Mut kiireessä amatöörirakentaja ei roiskaisupaikkaa saa taiottua. Pyydettiin lattiaporukkaa viemään jäte mennessään. Siittäkin varmaan saamme odotella laskua. Tai tässä tapauksessa kahta.

Niin tai näin. Valun jälkeen työmaa jäi koskemattomana odottamaan juhannusta. Raksaan oli merkitty paneelien saapuminen ja sisäänkanto juhannusaatolle. Soitin työpäällikölle ja tarkistin, etteihän toimitusta näin arkipyhänä ole tulossa. Kun ei ollut, lähdimme sukulaisiin juhannuksen viettoon.Nyt mökkeillään, sunnuntaina viedään talolle rakennuslämmittimet ja alkuviikosta palataan asiaan toivottavasti sähkärin merkeissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun, jos jaat ajatuksesi ja jätät kommenttisi :)