torstai 15. kesäkuuta 2017

Mammojen alekinkerit

Keväällä ja syksyllä meillä päin mammat virtaa Martinexin Outletiin. Meitsi? Never heard.. Mammaryhmä hehkuttaa mulle vierasta tapahtumaa. Miten syksyllä saa joululahjaa ja keväällä kesäjuttuja. Ahaa. Pakko olla aito maalais-äiti ja mennä katsastamaan paikka. "Onkohan siellä avajaisaamuna ruuhkaa?", kysyi joku. Arvelisin, et nyt kun Martinex osti Aarikan ja Aarikankin tuotteita myydään tyyliin 1/3 hintaan, niin ehkäpä.. 

Kuva: Martinex
Kirjaimellisesti jäätävä ryysis. Jengi jonottaa sisään ennen kuin ovet aukeaa. Sisään päästyä pengotaan ja tönitään kuin parhaimmilla Hulluilla päivillä. Huh.

Piipahdin paikalla kun aloitustungos oli ohi. Lähinnä uteliaisuudesta ja hakemassa Taavalle yöpukuja, kun suurin osa jää pieneksi. Ostinkin sirkusmuumia ja PikkuKakkosta, joka jotenkin on ollut hellyttävää. Mukaan tarttuu Lisa Larsonin perus eko-kamaa, Kunnaksen ulkopeli ja jotain pientä. Kaikki hinnat 3-8€. Kassoja on toista kymmentä, homma toimii, ihmiset ostaa, rahaa tulee kassaan. Ei kummallinen paikka, mut ihan jees.
Sittemmin olen taas koittanut iskoistaa päähäni, et alennukset on petollisia. Siinä tulee sellainen sokea buugi, et mitä enemmän ostaa, sitä enemmän säästää. Ja säästäminen on munkin mieleen. Reiman verkkoalesta jo keväällä ostin tummansinisen Muhvi-haalarin, jota oon kuolannut. (Tytöille kun yleensä kaikki on nii pinkkii..) Samalla hankin talven ja päiväkodin varalle kerrastokamaa. Sit tuli NOSHin ale. Mä jotenkin tykkään siitä, joten arvaatte kuinka kävi. Ja entä Punavuoren peikon alepäivät? Kutakuinkin kaikki alennuksessa (jotain Papun uusia lukuunottamatta). Pysyin kovana. Ja eksyin Ratkiriemulle, jossa oli tarjouksessa Racoonia. Auts.

Muutama päivä sitten mammaryhmän alehaukka ilmoitti POMPdeLUXin alesta. Heh, liian frillaa ja hempukkaa meidän makuun, ajattelin. Meillä kun mennään enemmän sektorilla mukava-veikeä-helppoyhdistää-käytännöllinen-retro. Piipahdin kuitenkin verkkokaupoilla. Virhe.
Korissa oli kohta 85€ lasku. Vaikka mitään "ei tarvittu". Voihan piru! Noh, niin oli käynyt parille muullekin äidille. PdL:n kaupasta ilmoitettiin et tilausruuhkan takia toimitus viivästyy.

Tänään Polarn O. Pyret ja OzBaby ilmoittivat alkavasta alestaan. Olin viisastunut. En mennyt edes katsomaan. Visalla oli 250€ verkko-ostoksia jonossa. Ihania juttuja leijonaneidolle. Miten sitä käykin niin, et lastenvaatteet houkuttaa ja koukuttaa, vaikka ihan eettisistäkin syistä meillä suurilta osin on ollut tapana bongailla second-handina. Pussin ja pussukan tupsahdellessa postiin, juteltiin Eiran kans, et onko vaara käydä niin, et varustellaan Taavaa ja itse kulahdetaan?

Ihan just en muista, koska olisimme panostaneet itsellemme vastaavasti. Katson peiliin. Vastassa on muikkeli raksavaatteissa tai vähintään vauvansosetta olkapäällä. Sitten päätettiin: Pidetään yhteinen kesäpäivä. Siivotaan vaatekaappi, viedään käyttämättömät Konttiin. Laitetaan Taava hoitoon ja mennään kerrankin vaateostoksille ihan vaan itsellemme. Kokeillaan saako sovituskoppien armoton valo innostumaan - vai masentumaan. Sopivasti iskee kauppoihin kesäalet. Pelottavaa.. Josko tämän kerran kävisi vielä "säästämässä" ja sit koittais olla lujana. Ainakin hetken. 

6 kommenttia:

 1. Oi, Martinexin alepäivä olisi hauska kokea. Erityisesti Pakkasen Pojalle olisi hauska shopata Muumia. Sirkusyökkäri ja -body ovat olleet kovassa käytössä. (Outoa muuten, että 68 yökkäri on oikeaa kokoa, 80 body on kaksi numeroa pienempi eli nyt samaan aikaan käytössä.)

  Ja kiitos, kävin Pomp De Luxin alessa. 100 euron tilaus heilahti syksyn ja alkutalven pitovaatteista (74-80). Viime joulun alennuksesta ostimme myös tulevalle syksylle vaatetta eli meidän poika taitaa kulkea pitkälti PdL-vaatteissa. :D

  Reiman talvi- ja varastontyhjennysmyynneistä ostimme myös tulevia kausia varten haalaria ja takkia ja housua. Kyllähän noissa säästää kun puoleen hintaan (tai toppahousujen kohdalla noin -80%, 10 eurolla) saa pätevää kampetta, mutta ostohetkellä kirpasee, kun ostaa kerralla paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos hyvä vain :) Itsekin tykkään kun mammatiimissä on luotto alevinkkaaja. Pidemmän päälle se vaan tulee kovin tyyriiksi :D Mut oikeest oot, eteenkin talvi- ja kuravaatteissa säästää. Ne kun vedenpitävyyden takia konttaavalle tai muuten säätävälle helposti pitää hankkii uutena. Valmiiksi polvikuluneilla ja vettä läpi päästävillä kun ei tee mitään. Ja uusissa on lähtöhinnat kohillaan.

   Poista
 2. Pakko kysyy kun muistin, että kerroit blogissasi et teillä on kovin siro lapsi niin minkä merkin vaatteet ovat olleet teille sopivimmat?

  Mun tyttö on kohta 11 kk ja 69 cm ja 7,2 kg ja tuntuu et kaikki 68 kokouset ovat ihan jättejä. Housuissa vyötäröt niin löysiä et päältä tippuu ja bodyjfn sisälle mahtuis kaks vauvaa. Mut sit taas useissa 62 vaatteissa ln liian lyhyeksi käyvät hihat ja lahkeet.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuttu ongelma :) Joskin teidän tsirpula on jonkin verran leijonaneitoa sirompi. Taava on tällä hetkellä 70.5cm ja 7850g.

   Mutta hmm.. Oikein pistit miettimään. Aika paljon on hankittu satunnaisia merkkejä sieltä täältä, kun on näyttänyt kapealta ja pitkältä. (Eikä se pääaukko ole näyttänyt niin isolta, et puol olkapäätä pilkottaa.) Hyviä yksittäisiä on osunut esim. Hillalta, Gapiltä ja Fixonilta. Tosin samoilla merkeillä toinen vaate voikin olla leveämpi, joten luottolinjoja on vähän.

   Selkeästi pienin ja kapein merkki kautta linjan on ollut Zara. ZaraBabyn vaatteita käytetään kokoa isompaa kuin muita. Muita meille osuneita kapeampimallisia on olleet NameIt ja Lindexin vauvanvaatteet. (Lindexilläkin harppaus 68sta 74een tuntuu kyl aikamoiselta.) Joskus P.O.P:ia on sanottu kapeaksi, meillä merkin vaatteet on pääosin a-linjaisia, joten bodeista en äkkiseltään tiiä.

   Meillä vaatteet pyörii usein 60c ja kuivuu rummussa, mikä vähän kutistaa. Tilanteessa, jossa muuten passeli body jää kiinnitykseltään liian lyhyeksi, on bodyjen jatkopalat olleet näppärä avitus. Hommasin ne alkujaan kestoilun vuoksi, mut pian huomasin et hoikkiksella ne anto istuvalle, mut uhkaavasti lyhyeksi jäävälle bodylle jatkoaikaa :) Toki jos lahkeet ja hihat on lyhkäset, niille ei oikein ole vippaskonstia.

   Poista
 3. Hih :) Niin tuttua. Ja vieläkin lasten ollessa jo koululaisia sitä vaan on helpompi ostaa heille kuin mennä tuohon mainittuun sovituskopin armottomaan valoon. Tänä kesänä tosin on ollut pakko, kun mikään aiempi vaate ei enää mahdu päälle ja saa kelmeän valon näyttämään entistäkin armottomammalta. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vahvistat sius epäilyni; Lastenvaatekuume on tullut jäädäkseen. Tätä pelkäsinkin :D

   Mitä koppeihin tulee, niin epäilen, et uusi valosukupolvi on muuttanut niitä valoja. Ei ne ennen olleet niin päräyttävän inhorealistiset.. Eikä ne anna armoa naamallekaan. Kotivessassan peilissä sekin näyttää siedettävämmältä. Ainakin jos toinen puuterointipeilin valoista on palanut, eikä silmälasit ole päässä :D

   Poista

Ilahdun, jos jaat ajatuksesi ja jätät kommenttisi :)